back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στο συνέδριο που διοργανώνει το “Ποτάμι”

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση να μην παραστεί ο ίδιος στις εργασίες του συνεδρίου του Ποταμιού έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέουν επί της ουσίας την απόφαση αυτή με το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιθυμούσε να δώσει με την παρουσία του αφορμή για σχόλια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε μία στιγμή που το Ποτάμι καλείται ανεπηρέαστο να λάβει αποφάσεις στο πλαίσιο των εσωτερικών διαδικασιών του.

Είναι αλήθεια ωστόσο ότι η πληροφορία αυτή προκαλεί συζητήσεις καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι συνιστά ένδειξη… απόστασης των δύο κομμάτων λόγω της στάσης που τηρεί το Ποτάμι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών με την οποία διαφωνεί ριζικά η ΝΔ. Γαλάζιες πηγές πάντως έλεγαν ότι δεν υφίσταται κάποιο πολιτικό μήνυμα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει παραστεί τόσο στο συνέδριο του Ποταμιού το 2016, όσο και σε αυτό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το 2017 αλλά και στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το 2018, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε απευθύνει από την πλευρά του χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης.

Απ.Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα