back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στα χαρακώματα τα συνδικάτα – Νεός κύκλος κινητοποιήσεων

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει από αύριο ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των συνδικάτων, με κυρίαρχο αίτημα την κατάργηση των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων που τα ακολουθούν (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ), με παράλληλη ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν απεργία τα πρωτοβάθμια σωματεία για την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση μισθών, ενώ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 12 μεσημέρι, στα Χαυτεία.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωϊ, στην Ομόνοια, ζητώντας την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και την αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Την ίδια μέρα, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, ενώ εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί ο χρόνος και ο τόπος πραγματοποιήσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Εντωμεταξύ, η ΓΣΕΕ βρίσκεται σε συντονισμό με επιστημονικές, επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις, προκειμένου να προσδιορίσουν την μορφή των αντιδράσεων τους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα