back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες από το υπ.Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Νέα, «ισχυρή» αυτή τη φορά, σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου, η οποία δοκιμάστηκε την Παρασκευή από έναν σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ που προκάλεσε πάντως μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Αισθητή δόνηση όμως σημειώθηκε και νωρίτερα το βράδυ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, μια «ασθενής» δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00:22 στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά

Διευκολύνσεις από το υπ.Εργασίας

Την εφαρμογή άμεσων μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο, προβλέπει απόφαση του υπ.Εργασίας

Με βάση την απόφαση, στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών, μετά των πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα