back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Μπουρνούς: Θα χτιστεί ξανά το 90% των σπιτιών που καταστράφηκαν από τις φωτιές στην Αν. Αττική

Διαβάστε επίσης

Την εικόνα της Ανατολικής Αττικής 3 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή, μετέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή ««Ράδιο CITY», με την Έλενα Χατηιωάννου.

Ο κ. Μπορνούς αναφέρθηκε στις δυσκολίες αποκατάστασης των κατοικιών που βρίσκονται εκτός σχεδίου, ενώ εκτίμησε ότι   το 90% των σπιτιών (εντός και εκτός σχεδίου) θα πρέπει να χτιστούν ξανά.

«Έχουν περάσει ρυθμίσεις όσον αφορά την ανοικοδόμηση σπιτιών, όμως σήμερα είναι εφικτή η κατάθεση φακέλων μόνο για τις εντός σχεδίου περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης «η οποία θα λύνει το θέμα για τα εκτός σχεδίου γεοτεμάχια».

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στα αντιπλυμμυρικά έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, σημειώνονοντας ότι έως «το Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η υλοτόμηση. Να κάνουμε και τα κορμοδέματα και κορμοφράγματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής» αναφέροντας ότι παράλληλα έχουν ξεκινήσει «οι φυτεύσεις για την ανάπλαση των δημοτικών και δημοσίων χώρων».

Επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής, όπου σημειώνουν την ανάκγη επέκτασης της Αττικής Οδού προς το Λαύριο και τη Ραφήνα.

«Είναι μία επιστολή που έβαλε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια και μάλιστα εντός του 2018, ώστε να μπουν στο ΕΣΠΑ και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, τα μεγάλα συγκοινωνικά έργα που θα συνδέουν την μεγάλη πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας μας το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με τα δύο μεγάλα λιμάνια της περιοχής, Ραφήνα και Λαύριο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς πρόκειται για «έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων και έμειναν πίσω για διάφορους λόγους» υπογραμμίζοντας ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία για να γίνει και η επέκταση της Αττικής Οδού αλλά και να έρθει το σταθερό μέσο τροχιάς στα λιμάνια. Υπάρχει ένα ασφυτικό χρονοδιάγραμμα ότι τα έργα πρέπει να ενταχθούν σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του 2018. Θέλουμε την επίσημη ανακοίνωση της ένταξης από την κυβέρνηση» κατέληξε ο δήμαρχος Ραφήνας.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα