back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες για προαγωγή γυναικών και διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών

Διαβάστε επίσης

Σπείρα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στη διάπραξη πολλών περιπτώσεων προαγωγής γυναικών στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας επτά άνδρες και μία γυναίκα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των ερευνών διακριβώθηκε η δράση ακόμα μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός εκ των συλληφθέντων της πρώτης σπείρας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των ερευνών προέκυψε υπαιτιότητα δύο αστυνομικών, οι οποίοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρείχαν σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση πληροφόρηση και οδηγίες σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την δράση της σπείρας, διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών.

Επιπλέον, δύο από τα συλληφθέντα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, διακριβώθηκε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η δράση μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών πρόεκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα