back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόκκινη κολοκύθα με σταφίδες και καρύδια

Διαβάστε επίσης

Είναι η εποχή τους, σ’ όλα τα μανάβικα, στις λαϊκές και στους πάγκους των δρόμων προς την επαρχία, πωλούνται όλων των ειδών και σχημάτων.

Σήμερα, θα σας δώσω μια πανεύκολη συνταγή, για ένα καταπληκτικό γλυκό με κόκκινη κολοκύθα, που θα σας καταπλήξει.

Είναι ένα πάντρεμα της συνταγής από το χωριό μου στην Αρκαδία ,την Βάχλια και της Κρήτης, της δεύτερης πατρίδας μου.

Τι θα χρειαστούμε

Θα χρειαστούμε για μισό κιλό τριμμένη κολοκύθα, φύλλο κρούστας, μισό ποτήρι λάδι, κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα από ένα κουταλάκι γεμάτο, ένα μπολάκι καρύδι τριμμένο, ένα μπολάκι σταφίδες, μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, μισό ποτήρι ζάχαρη και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Για ελάτε να το φτιάξουμε

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα της, την κόβουμε μικρά κομμάτια, την βάζουμε στο μούλτι και την τρίβουμε.

Μετά την βάζουμε στο σουρωτήρι και την αφήνουμε κάποιες ώρες για να βγάλει όλα της τα υγρά.

Αφού λοιπόν, βγάλει τα υγρά της, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για να προθερμαθεί.

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την τριμμένη κολοκύθα μας και όλα τα υλικά πλην της άχνης ζάχαρης, τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν.

Σ ένα μικρό ταψάκι, που λαδώνουμε τον πάτο του, στρώνουνε δυο τρία φύλλα κρούστας, που τα αλείφουμε ένα-ένα με λάδι, μετά βάζουμε μέσα το μείγμα, βάζουμε άλλα τόσα φύλλα από πάνω και τα τακτοποιούμε όπως στις πίτες.

Χαράζουμε μόνο προς μια κατεύθυνση, ρίχνουμε λίγη κανέλα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, όταν ροδίσει από πάνω είναι έτοιμο.

Όταν βγει από το φούρνο το πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη…

Η μυρωδιά του σπιτιού και η γεύση του είναι μοναδικά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα