back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος είναι σε πλήρη δράση

Διαβάστε επίσης

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος δίνει διέξοδο σε χιλιάδες αστυνομικούς για να αθληθούν και να εξασκήσουν σώμα και πνεύμα σε δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις.

Η αθλητική περίοδος για τις δράσεις της Α.Ε.Α.Ε. ξεκίνησε ή μάλλον συνεχίζεται, καθώς δεν σταμάτησε ποτέ. Όπως και οι εποχές έτσι και οι διοργανώσεις ακολουθούν η μία την άλλη.

Μετά το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής το οποίο διεξήχθη στην Αττική το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και το 5ο Πανελλήνιο τουρνουά beach volley στο τέλος του ίδιου μήνα, έφτασε η ώρα για τις φθινοπωρινές και χειμερινές διοργανώσεις.

Η Ένωση για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, διοργανώνει το 26ο Πρωτάθλημα, το 22ο Κύπελλο και το 8ο Κύπελλο Φιλίας ποδοσφαίρου (11χ11) καθώς και το 18ο Πρωτάθλημα, το 12ο Κύπελλο και το 6ο Κύπελλο φιλίας καλαθοσφαίρισης, έχοντας σαν στόχο την διεύρυνση των συμμετοχών και την βελτίωση του επιπέδου, καλύπτοντας έτσι την καθολική ανάγκη των αστυνομικών για άθληση.

Η κορύφωση των Πρωταθλημάτων είναι τον Μάιο καθώς οι συμμετέχοντες οφείλουν να αποδείξουν την αγωνιστική τους αξία στου Τελικούς αγώνες.

Στην χειμερινή περίοδο εντάχθηκαν επίσης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής με αεροβόλο όπλο, το Πανελλήνιο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινκ – πονγκ), μηχανοκίνητα αθλήματα όπως οι αγώνες καρτ οι οποίοι διοργανώνονται τα τελευταία τρία χρόνια και η συμμετοχή στο ράλι «24 ώρες Ελλάδα» .

Το δρομικό κίνημα δεν απουσιάζει από τις τάξεις των αστυνομικών καθώς είναι πολυπληθές και δίνει το παρών σε εβδομαδιαία βάση με αξιοσημείωτες επιδόσεις. Τελευταία δράση αποτελεί η ένταξη περιπατητικών πεζοποριών και αναβάσεων, με τη συμμετοχή μάλιστα πολλών οικογενειών και παιδιών. Κάτι πρωτοποριακό και ιδιαιτέρως ευχάριστο.

Τα δυναμικά αθλήματα δεν απουσιάζουν καθώς ο θεσμός του Πρωταθλήματος Jiu-Jitsu είναι από πέρυσι γεγονός, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε συνεργασία με το τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού για ενδυνάμωση και εκμάθηση και η στήριξη στα αθλήματα του tae kwon do και του judo είναι διαρκείς, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Η εκπροσώπηση της χώρας και της Ελληνικής Αστυνομίας σε αθλητικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από επάξια, καθώς συμμετοχές καταγράφηκαν φέτος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο στην ποδηλασία, στο ποδόσφαιρο άμμου ( beach soccer) , στο tae kwon do και έπονται οι συμμετοχές σε μαραθώνιο δρόμο και βόλεϊ γυναικών.

Το πιο αξιοσημείωτο όλων είναι η φιλανθρωπική δράση της Ένωσης, καθώς κατά καιρούς διοργανώνονται αγώνες για βοήθεια υλική ή οικονομική σε άτομα ή θεσμούς.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γεώργιος Τζατζάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες και τους συμμετέχοντες. «Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις μια συνέχεια στις διοργανώσεις ενός σωματείου, ειδικά εργαζομένων σε ένα περιβάλλον δύσκολο και συνεχώς μεταβλητό.

Έχουμε καταφέρει να ασχολούνται και να αθλούνται περίπου 4000 αστυνομικοί το μήνα, δίνοντας του διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα. Και όλα αυτά σε χρόνο εκτός υπηρεσίας και δίχως να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο. Όλα τα χρήματα για τις διοργανώσεις προέρχονται από τις συνδρομές μελών, χορηγίες και δωρεές φίλων».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ευχαρίστησε την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, υποστηρίζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Α.Ε.Α.Ε. ανελλιπώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα