back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στον Ελαιώνα ο Δ.Βίτσας με τον υπ.Εσωτερικών της Πορτογαλίας

Διαβάστε επίσης

Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, όπου διαβιούν 1.400 άνθρωποι, επισκέπτεται ο Πορτογάλος υπ. Εσωτερικών Εντουάρτο Καμπρίτα, συνοδευόμενος από τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσα.

Ο κ. Καμπρίτα ξεναγήθηκε στο Σχολείο ελληνικής γλώσσας, που λειτουργεί στη δομή, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στον χώρο υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο υπ. Εσωτερικών της Πορτογαλίας θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Αλέξη Χαρίτση και την υπ. Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Η αλήθεια είναι ότι με την Πορτογαλία -όπως και άλλες χώρες- συνεργαζόμαστε πάρα πολύ στενά ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 -εάν είναι δυνατόν- ένας νέος κανονισμός του Δουβλίνου», δήλωσε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Συγχρόνως πιστεύουμε και οι δυο ότι δεν υπάρχει λύση εάν δεν υπάρξει αλληλεγγύη και ανακατανομή. Είναι δεδομένη η κοινή μας προσπάθεια στα ευρωπαϊκά προβλήματα να υπάρχουν ευρωπαϊκές λύσεις.

Την στήριξη της χώρας του στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Καμπρίτα, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουμε και αναγνωρίζουμε τον δραματικό ρόλο που έχει αναλάβει ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι Έλληνες πολίτες, δεχόμενοι μετανάστες και πρόσφυγες. Η θέση μας είναι πολύ καθαρή. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση, σύμφωνα με τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης».

Κώστας Κορέλλης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα