back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βγει η Ελλάδα στις αγορές

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι, δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να βγει στις αγορές διατύπωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και συμπλήρωσε ότι, η χώρα μπορεί να περιμένει για δύο χρόνια.

Για τις ελληνικές τράπεζες, είπε ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν μία ή δύο που έχουν δικά τους προβλήματα, ένα πολύ υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν μερικά ακόμη προβλήματα για πολύ μικρό αριθμό τραπεζών.

Οι συντάξεις

Αναφερόμενος στις συντάξεις ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα φέτος, ωστόσο δεν είναι αρκετός για να χρηματοδοτήσει την πλήρη κατάργηση της περικοπής των συντάξεων, η οποία έχει συμφωνηθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής του ESM επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την κατάργηση του μέτρου για τις συντάξεις και έκανε λόγο για διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι.

Ανησυχία για την Ιταλία

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι τα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας προκαλούν ανησυχία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό καθώς η μετάδοση μέχρι στιγμής στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει υπάρξει «πολύ περιορισμένη».

Τόνισε ωστόσο πως τα προβλήματα χρέους της Ιταλίας είναι διαφορετικά απ’ αυτά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε, το ιταλικό χρέος έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια, κατά μέσο όρο οκτώ ετών, συνεπώς η επίδραση των αυξανόμενων επιτοκίων θα διαφανεί μετά από οκτώ χρόνια.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα