back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μακρόν επισκέπτεται τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Μία εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται σήμερα την Ομπ.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα περάσει όλη του την ημέρα σήμερα στην Ομπ σε συναντήσεις με τις οικογένειες των θυμάτων, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους διασώστες, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Για τους τελευταίους μάλιστα (πυροσβεστική, πολιτική προστασία, εθελοντές διασώστες και αστυνομία) κράτησε μία ξεχωριστή θέση αφού σε γεύμα που θα οργανωθεί προς τιμήν τους θα απευθύνει δημόσια ομιλία.

Η επίσκεψή του αυτή εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Προεδρικού Μεγάρου, να ανατρέψει ο πρόεδρος τα αρνητικά ποσοστά και να καλλιεργήσει ένα κοινωνικό προφίλ. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται λίγο μετά τον πολλά υποσχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό και εν μέσω έντονης κριτικής από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και μέρους του κόμματός του, ότι ο Μακρόν έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και έχει γίνει “ο πρόεδρος των δεξιών”.

Έργα αποκατάστασης και αποζημιώσεις

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ έχει αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες ενώ το περιφερειακό συμβούλιο της Ομπ που θα συνεδριάσει σήμερα, θα εκταμιεύσει 37 εκατομμύρια ευρώ ως επιπλέον αποζημίωση και έργα αποκατάστασης.

“Αναμένουμε μία ισχυρή κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας αλλά και οικονομικές δεσμεύεις” δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντρέ Βιολά, ο οποίος κατήγγειλε ότι η περιοχή δεν έχει δει μέχρι τώρα την αλληλεγγύη που αρμόζει σε μία τέτοια καταστροφή.

Το μέγεθος της καταστροφής

Ήδη από την πρώτη μέρα στο σημείο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, το επόμενο δηλαδή πρωί της μοιραίας νύχτας που έπεσαν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Εκτός από τους 14 νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, υπάρχουν 75 τραυματίες αλλά και εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια και δρόμοι. 126 κοινότητες έχουν χαρακτηριστεί ότι βρίσκονται σε “κατάσταση φυσικής καταστροφής”, κυρίως στην Τρεμπ, την Καρκασόν και το Βιλαλιέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα