back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Η χώρα χρειάζεται “σταθερή κυβέρνηση”

Διαβάστε επίσης

Πεπεισμένη μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ότι η κυβέρνηση βρίσκεται “σε αποσύνθεση”, η ΝΔ θα εντείνει ακόμη περισσότερο την πολιτική πίεση για εκλογές επικαλούμενη και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα “σταθερή” κυβέρνηση.

“Σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες μπροστά στις τόσες προκλήσεις των γειτόνων, είναι αδιανόητο, αλλά και εθνικά επικίνδυνο για την χώρα να μην έχει μία κυβέρνηση σταθερή και αποφασιστική η οποία να μιλά με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”, υποστηρίζουν γαλάζιες πηγές στον απόηχο και της συνεχιζόμενης κυβερνητικής διγλωσσίας στο Μακεδονικό.
Την ίδια ώρα η ΝΔ απευθύνει “αυτονόητα”, όπως λένε στην Πειραιώς, ερωτήματα που ανακύπτουν από το περιεχόμενο της ίδιας
της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης που ξεκίνησε από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επιμένει μάλιστα ότι “όσο δεν δημοσιοποιείται η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά , τόσο επιβεβαιώνεται ότι οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».
Το νέο ερώτημα που απηύθυνε η ΝΔ είναι
«γιατί αποπέμφθηκε ο κ. Κοτζιάς και ποιους εννοεί ο πρώην υπουργός ότι είναι οι “εκβιαστές και οι διεφθαρμένοι” που “χτυπούν τη Δημοκρατία”;”
Η γαλάζια πολιτική πίεση θα έχει ως βασικό αποδέκτη τον Πάνο Καμμένο τον οποίο θα καλεί επί της ουσίας να αποδείξει έμπρακτα την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών αποσύροντας άμεσα τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Και αυτό για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τις πρόωρες εκλογές που μετά και το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στην ΠΓΔΜ, η ΝΔ τονίζει ότι πρέπει να γίνουν πριν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

“Όσο προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας από την άλλη πλευρά τόσο δημιουργούνται τετελεσμένα τα οποία θα είναι δύσκολο να ανατραπούν στο μέλλον. Γι’ αυτό και καλείται μετ’ επιτάσεως ο κ. Καμμένος να αποδείξει ότι όντως θεωρεί επιβλαβή τη συμφωνία των Πρεσπών”, υπογραμμίζει η Πειραιώς

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα