back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρχεται το 59ο ΦΚΘ

Διαβάστε επίσης

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του την 1η Νοεμβρίου στην ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον με την ταινία «Κλέφτες Καταστημάτων» του Ιάπωνα, Χριροκάζου Κόρε – Έντα, που κέρδισε το χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών.

Μέσω ζωντανής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο η συνέντευξη τύπου για τη συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου που και φέτος φιλοξενείται στο Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του λιμανιού:Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, ΣΤαύρος Τορνές, καθώς και στο δημοτικό θέατρο του κέντρου πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στο δήμο Παύλου Μελά και στο κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών.

Τα καλύτερα της διοργάνωσης

Στα highlights της διοργάνωσης είναι: το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα με πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς από όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που γιορτάζει και προβάλλει όλη την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, καθώς και αφιερώματα εκπλήξεις, ειδικές προβολές πολυαναμενόμενων ταινιών, παιδικές προβολές, ριζοσπαστικές ταινίες, μεταμεσονύχτια ραντεβού και ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει το ανεξάρτητο διεθνές σινεμά.

Επίσης, θα προβληθούν 10 ταινίες μικρού μήκους, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον animator, Ιορδάνη Ανανιάδη, μικρούς μήκους φιλμ νέων Ελλήνων δημιουργών, καθώς και οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το φεστιβάλ της Δράμας.

Αφιέρωμα στο κουίρ ελληνικό σινεμά

Φέτος το μεγάλο αφιέρωμα της διοργάνωσης είναι ελληνικό. Οι σινεφίλ θα ανακαλύψουν το κουίρ ελληνικό σινεμά με 38 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από τα τέλη του 60 μέχρι τις μέρες μας. Επίσης, μεταξύ άλλων στο φεστιβάλ θα βρεθεί ο αγαπημένος του φεστιβάλ Καννών, Ισπανός, Χάιμε Ροσάλες και η Ολλανδή δημιουργός, Νάνουκ Λέοπολντ.

Ρόλος έκπληξη για τον Φοίβο Δεληβοριά

Έκπληξη αποτέλεσε και η συμμετοχή του τραγοδοποιού και παθιασμένου σινεφίλ, Φοίβου Δεληβορία στο φεστιβάλ κινηματογράφου θεσσαλονίκης, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πρεσβευτής του τμήματος της Αγοράς με στόχο να φέρει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου με την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα.

Το φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου με την ταινία Girl τρου 27χρονου Βέλγου, Λουκάς Ντοντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα