back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες baby

Διαβάστε επίσης

Τι ωραιότερο από την μυρωδιά του σπιτιού την Κυριακή, μ ένα φαγητό που μοσχομυρίζει…
Θα χρειαστούμε ένα κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες, πέντε έξη ντομάτες στον τρίφτη και ένα κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας,
ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ένα ξυλάκι κανέλα και ένα κουταλάκι τριμμένη, μπαχάρι τριμμένο και δυο τρεις κόκκους ολόκληρο, 10 πιπέρια μαύρα ολόκληρα και λίγο τριμμένο, γαρίφαλο τριμμένο και δυο τρία ολόκληρα, λίγο μοσχοκάρυδο και κάνα δυο δαφνόφυλλα, λίγό αλάτι.
Επίσης θα χρειαστούμε πατάτες baby
Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ξεκολλάει από μόνο του από την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού, διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα του φαγητού.
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάσουμε τα κομμάτια του κρέατος με την σάλτσα και αφήνουμε να βράσει το κρέας με την σάλτσα μέχρι να δέσουνε, θα χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα για να μαλακώσει το κρέας.
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας ακόμη καλύτερα, σε μισή ώρα θα είστε έτοιμη.
Όση ώρα θα βράζει το κοκκινιστό μας εμείς θα φτιάξουμε τις πατάτες baby στον φούρνο, θα τις πλύνουμε καλά χωρίς να τις καθαρίσουμε, θα τις βάλουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα λαδωμένη, θα τις αλατοπιπερώσουμε και θα τις ψήσουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να μαλακώσουν, να τρυπιούνται.
Όταν ετοιμαστεί και το κρέας, θα τις ρίξουμε μέσα να πάρουν όλα μαζί μια βράση κι είναι έτοιμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα