back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζάεφ: Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να ξεκινήσει στην πΓΔΜ η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για έναρξη των διαδικασιών της συνταγματικής αλλαγής στη χώρα.

Απαιτείται η πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

«Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου. «Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Άμεση διεξαγωγή ψηφοφορίας ζητεί το αντιπολιτευόμενο VMRO, με τον ΓΓ του κόμματος, Ιγκόρ Γιανούσεφ, να προχωρεί σε καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, το ΕΛΚ καλεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Η αντιπολίτευση στην πΓΔΜ έχει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας έναντι της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, αυτές είναι κρίσιμες αποφάσεις για τις μελλοντικές γενιές» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, David McAllister και Eduard Kukan απευθύνουν επίσης την ίδια έκκληση. Οι βουλευτές της πΓΔΜ “έχουν βασική ευθύνη στην καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας”, αναφέρουν σε νότα, προτρέποντας τους σκοπιανούς πολιτικούς – σε αυτή τη στιγμή αδιεξόδου και αντιπαράθεσης – να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να εκμεταλλευτούν «αυτή τη μοναδική ευκαιρία για την εποικοδομητική οικοδόμηση του ευρω – ατλαντικού μέλλοντος» των Σκοπίων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα