back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φιλοσοφική: Καθηγητές και προσωπικό διώχνουν τον «Ρουβίκωνα» από τη Σχολή

Διαβάστε επίσης

Στην προστασία του χώρου που χρησιμοποιεί η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ως στέκι στη Φιλοσοφική προχώρησε το πρωί η κοσμητεία της σχολής.

Περίπου 30 καθηγητές και προσωπικό της Φιλοσοφικής συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα 516 σε μια προσπάθεια να μην χρησιμοποιηθεί ο χώρος από την αναρχική ομάδα η οποία είχε ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη «θα δέχεται το κοινό 10.30 με 13.00. «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της φιλοσοφικής σχολής», δήλωσε η κοσμήτωρ της σχολής Ελένη Καραμαλέγκου.

Είχε προηγηθεί ένταση όταν νεαροί – μέλη του Ρουβίκωνα- αντιδρώντας στην απομάκρυνση της ομάδας από τη σχολή, ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τους καθηγητές και το προσωπικό της κοσμητείας που περιφρουρούν τον χώρο.

Η κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή από μέλη του Ρουβίκωνα είχε προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι Πρυτανικές Αρχές με ανακοίνωσή τους την Τρίτη απαιτούσαν από τον Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή, και καταδίκαζαν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα