back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ: Για μια πόλη… απενοχοποιημένη!

Διαβάστε επίσης

Ο φωτογράφος, ως καλλιτέχνης, έχει τη μοναδική ικανότητα να “επεμβαίνει” στο ίδιο το τοπίο, στην ίδια την πραγματικότητα, και να της δίνει τα στοιχεία που εκείνος θέλει.

[su_slider source=”media: 32239,32239,32238,32204″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Όπως έχει πει και ο Siegfried Kracauer, “η φωτογραφία είναι ένα μέσο που προσφέρει στον δημιουργικό καλλιτέχνη εξίσου πολλές ευκαιρίες όσο και η ζωγραφική ή η λογοτεχνία, με την προϋπόθεση ότι ο φωτογράφος δεν εμποδίζεται από τις ιδιόμορφες τάσεις της κάμερας, αλλά χρησιμοποιεί κάθε ελιγμό, κόλπο και γητειά, για ν’ αποσπάσει την ομορφιά από τη φωτογραφική πρώτη ύλη”.

Την ευκαιρία, λοιπόν, να έρθει κανείς σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, δίνει το “Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ”, το οποίο στεγάζεται στην οδό Θεάτρου 6. Το πρότζεκτ αυτό, στοχεύει σε μια φωτογραφική αποτύπωση του αστικού ιστού, χωρίς να ωραιοποιεί, χωρίς να μιμείται, αλλά “απενοχοποιώντας” και… ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές της Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο χώρο, θα μπορεί να δει κανείς εκθέσεις του πρότζεκτ, αλλά και να παρακολουθήσει σεμινάρια που θα σχετίζονται βεβαίως με την τέχνη της φωτογραφίας. “Ο τρόπος δράσης του πρότζεκτ γίνεται με εκθέσεις και με ανάδειξη ανθρώπων που ανακαλύπτουν την πόλη, και δίνοντας ένα στιλ στην πόλη. Θα λαμβάνουν χώρα, επίσης, σεμινάρια καθώς και παραγωγές ενός συνολικού έργου που θα παρουσιάζεται ως έκθεση, ώστε να επικοινωνείται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει” δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84 ο Γιώργος Μαλεκάκης, ο οποίος είναι φωτογράφος από το “Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ”.

Όσο για το πώς θα περιέγραφε ο ίδιος το συγκεκριμένο πρότζεκτ; “Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο σχετίζεται με το πώς αντιμετωπίζεις το περιβάλλον σου, πώς το αποδέχεσαι και πώς μπορείς να λειτουργείς μέσα σε αυτό, δημιουργώντας, από τη μία, και από την άλλη, προβάλλοντας μια εικόνα της πόλης μας όσο γίνεται πιο καθαρή, απενοχοποιημένη. Να μην κρίνεται, να μην δημιουργείται καυστική προσέγγιση γι’ αυτήν, αλλά να βγαίνει ένας αντικειμενικός, ωραίος, αποδεκτός χαρακτήρα που θα μπορεί να λειτουργήσει ως περιβάλλον για το οτιδήποτε”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα