back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τρίτη με Τρίτη – Η Τέχνη στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Η Διεύθυνση Κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Τρίτης Ηλικίας Ελένη -Σπυριδούλα Ζαχαροπούλου παρουσίασαν τις 7ήμερες εκδηλώσεις τέχνης των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από 16 έως και 23 Οκτωβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» ( Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης-Θησείο -Στάση Μετρό Κεραμεικός) με τον τίτλο «Τρίτη με Τρίτη – Η Τέχνη στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων».

Στην σημερινή τελετή έναρξης απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η αντιδήμαρχος κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωστής Μπιτζάνης.

[su_slider source=”media: 32179,32177,32178″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι οι λέσχες φιλίας απαριθμούν 5.666 μέλη από τα οποία τα 4500 είναι ενεργά μέλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε την επέκταση των πολυιατρείων σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου. «Το κρίσιμο είναι να μην νοιώθει κάποιος που μεγαλώνει ότι αποσύρεται», είπε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε «Είμαι περήφανος για αυτή την πρωτοβουλία».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη προανήγγειλε ότι από τις λέσχες φιλίας θα μπορούν όλα τα στόμα της τρίτης ηλικίας να κλείνουν απευθείας τα ραντεβού τους στα πολυϊατρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος « Νοιάζομαι».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Μπιτζάνης τόνισε ότι «η δημιουργία δεν γνωρίζει ηλικία. Είναι πηγή ζωής που μας κράτα πάντα ενεργούς. Ο ΟΠΑΝΔΑ βάζει από φέτος στο πρόγραμμα του τις ψηφιακές δεξιότητες «55 και άνω» για άτομα της τρίτης ηλικίας. Επίσης θα παραδώσει 16 πιστοποιημένες νέες παιδικές χαρές σε περιοχές της Αθήνας μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Και παράλληλα βάζει «πλώρη» και για άλλες νέες παιδικές χαρές μέχρι την Άνοιξη».

Σε δήλωσή του στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι, «το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι οι άνθρωποι στις λέσχες φιλίας συνεχίζουν να ζουν μια κανονική ζωή. Και παρά πολλοί έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και εκτιμούν την τέχνη. Οπότε εδώ σε αυτό το χώρο θα δούμε και τα αποτελέσματα».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες των μελών των Λεσχών Φιλίας, όπως χορωδίες, χορούς, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, εικαστικά, καθώς και ομιλίες ειδικών τέχνης, σκηνοθετών, ζωγράφων, ψυχολόγων κλπ.
Στην πρωτοβουλία αυτή λαμβάνουν μέρος οι Λέσχες Φιλίας : Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Αγίου Ελευθερίου, Λαμπρινής, Κυψέλης (Κίου), Κυψέλης (Καυκάσου), Κολοκυνθούς, Σεπολίων, Νέου Κόσμου, Ανάληψης Κυρίου, Άνω Πετραλώνων, Κάτω Πετραλώνων, Μεταξουργείου, Κουκακίου, Γκύζη, Ελληνορώσων, Παγκρατίου, Αγ. Αρτεμίου.

Ώρες Λειτουργίας

Έκθεση: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00 Κυριακή: 11:00-13:00, Δευτέρες Κλειστά

Δρώμενα: Τρίτη-Σάββατο 18:00-20:00, Κυριακή 11;00-13:00, Δευτέρες κλειστά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα