back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θαν.Θεοχαρόπουλος:”Απαραίτητο να δεσμευθεί ο κ Τσίπρας ότι την επομένη της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές”

Διαβάστε επίσης

O πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:

 

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΝΟΥ

Θαν Θεοχαρόπουλος :“Είναι γελοία η εικόνα της κυβέρνησης. Πρόκειται για μια απίστευτη διγλωσσία και για ακραίες δηλώσεις του ΥΠ.ΕΘ.Α της χώρας, δεν μιλάμε για το ότι είναι κυβερνητικός εταίρος, ούτε για το ότι πήγε στις ΗΠΑ ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Είναι μια συμμαχία στην οποία είναι εγκλωβισμένη η κυβέρνηση με αυτό το εθνικολαικιστικό κόμμα και επιβεβαιώνει, κάθε φορά, αντιφάσεις και αδιέξοδα. Ο κ Καμένος δεν γελοιοποιεί μόνο τον εαυτό του ή την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα ως ΥΠΕΘΑ.Θα έπρεπε ο κ Τσίπρας να μην παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του κ Καμένου και να τον αποπέμψει χθες από τη θέση του ΥΠΕΘΑ.”

Αρης Τόλιος: Ο κ Τσίπρας, παρά ταύτα, αισθάνεται άνετος ότι θα περάσει την συμφωνία των Πρεσπών, έχει τις ψήφους στη Βουλή και σε αυτή τη δεξαμενή είστε και εσείς.

Θαν Θεοχαρόπουλος : “Eίναι κρίσιμες οι ημέρες, σήμερα και οι επόμενες στα Σκόπια όπου έχουμε τη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση. Χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερη υπευθυνότητα στη χώρα μας. Ενα άλλο στοιχείο είναι ότι η συμφωνία ενδέχεται να έρθει σχετικά γρήγορα, αργά, ή ακόμα πιο αργά ή να μην έρθει. Ομως, αυτό που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται είναι να έχουμε μια συγκυβέρνηση στην οποία άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος.”

ΓΙΑ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Θαν. Θεοχαρόπουλος :Οταν θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, θα πρέπει να υπάρχει δέσμευση του κ Τσίπρα ότι αυτός ο τραγέλαφος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ θα πρέπει να σταματήσει. Να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές την επομένη της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, στη Βουλή.

Αρης Τόλιος : Αυτό σημαίνει ότι προυπόθεση για να ψηφίσετε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών είναι να πάμε σε εκλογές την επομένη;

Θαν Θεοχαρόπουλος: “Δεν θέλω να βάζω όρους. Για εμένα, η συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα αναμφισβήτητα θετικό στοιχείο, την ονομασία erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, πάγια θέση της χώρας μας. Στις αδυναμίες της,συγκαταλέγονται η ιθαγένεια και η γλώσσα , όπου θα μπορούσαν να πάρουν καλύτερο συμβιβασμό.

Οταν φτάσει η ψήφος στην ελληνική Βουλή , θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Ομως είναι απαραίτητο να δεσμευθεί ο κ Τσίπρας ότι την επομένη θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Δεν μπορεί να έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, με όλα αυτά που βλέπουμε για το θέμα επί ένα χρόνο. Δεν μπορεί να κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Δεν μπαίνω σε τέτοιες λογικές. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τη ΔΗΣΥ τη συγκροτήσαμε μαζί με την κα Γεννηματά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες το καλοκαίρι του 2015,έχω πιστέψει και πιστεύω σε αυτό τι εγχείρημα και οποιεσδήποτε προσωπικές επιλογές είναι πολύ πιο κάτω από το συλλογικό που πάμε να πετύχουμε, να φτιάξουμε τη μεγάλη Κεντροαριστερά την οποία χρειάζεται ο τόπος.”

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΑΚΗ

Θα περίμενα να τους απασχολεί πως θα μπει στη φυλακή μια οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική, η Χρυσή Αυγή και όχι πως θα βάλουν στη φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά. Πρέπει επιτέλους η χώρα μας να γίνει ένα κανονικό ευρωπαικό κράτος δικαίου ”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ.: 210 34 11610FAX: 210 34 11 397 – e-mail: [email protected]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα