back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, πραγματοποιούν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και 159 πρόσφυγες

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, επί της Θηβών, πραγματοποιούν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και 159 πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει εδώ και μέρες το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Η κινητοποίηση γίνεται στον απόηχο του πρόσφατου θανάτου ενος πρόσφυγα από μαχαίρι στο κέντρο υποδοχής της Μαλακάσας. Η ΚΕΕΡΦΑ και οι πρόσφυγες κατηγορούν τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής ότι αθέτησε την υπόσχεση που τους έδωσε την περασμένη εβδομάδα για άμεση μετακίνηση τους σε σπίτια και ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα εδώ και μέρες να περιφέρονται σε δρομους της Αθήνας και να κοιμούνται όπου βρουν. Οι πρόσφυγες ζητούν « εδώ και τώρα» λύση στο θέμα τους καθώς ανάμεσα τους βρίσκονται και πολλες μητέρες με τα παιδιά τους. Ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι « ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ.Βίτσας συμφώνησε στην συνάντηση της περασμενης Δευτέρας που είχε με την επιτροπή προσφύγων της Μαλακάσας και την ΚΕΕΡΦΑ ότι μέσα σε μία εβδομάδα ένας κατάλογος 159 ατόμων που κατατέθηκε θα κατανεμηθεί σε σπίτια και σε ξενοδοχεία. Ωστόσο αθέτησε την υπόσχεση του».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα