back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kώστας Πουλάκης: “Δεν θα έλεγα την πρόταση του κ Πολάκη ούτε σε ταβέρνα”

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 2018/10/15

 

O Γ.Γ του ΥΠ.ΕΣ και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή Αθήνα Σήμερα” με τη Νόνη Καραγιάννη.

Αναλυτικά:

 

ΕΝΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο κ ΚΑΜΕΝΟΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ”

Νόνη Καραγιάννη: Στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταγραφεί διιστάμενες απόψεις για τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας με τον κ.Καμένο. Μήπως αυτή η κυβερνητική συμμαχία ολοκλήρωσε το κύκλο της και το πιο ειλικρινές θα έπρεπε να είναι η αναζήτηση άλλων συμμαχιών ή η προσφυγή σε εκλογές, αν δεν τα καταφέρετε;

Κώστας Πουλάκης : “Μία τέτοια πολιτική απόφαση, αυτού του βεληνεκούς, πρέπει να μπει σε πολιτικό πλαίσιο. Οταν η ΝΔ επί δύο χρόνια και το ΚΙΝΑΛ επί ένα ζητούν ως πολιτική πρόταση να πέσει αυτή η κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει το έργο της και να πάμε σε εκλογές , οποιαδήποτε τέτοιου είδους πρόταση παίζει τον πολιτικό στόχο της αντιπολίτευσης.”

*Σε άλλο σημείο, σε αναφορά στον πολιτικό προσδιορισμό της ίδιας της κυβέρνησης και στο ερώτημα αν μπορεί να συνεχίσει έτσι, ο κ Πουλάκης είπε:

Μέχρις ότου έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και ολοκληρωθούν οι κοινοβουλευτικές και συνταγματικές διαδικασίες στην πΓΔΜ, μπορούμε να είμαστε στη κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Οταν ο κ Καμένος -δεν λέω οι ΑΝΕΛ- κάνει πράξη αυτά που λέει ότι τότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, είναι ένα θέμα που θα δούμε εκείνη τη στιγμή. Ενα βελούδινο διαζύγιο γίνεται όχι με όρους που θα επιβάλλει ο κ Καμένος, αλλά με κυβερνητική απόφαση.”

Νόνη Καραγιάννη : Πιστεύετε ότι παραπέμπουν σε βελούδινο διαζύγιο όσα έχουν ειπωθεί από τον κ Καμένο ακόμα και σε βάρος του Προέδρου της Βουλής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ,αλλά και στο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή η διατύπωση μιας πολιτικής που αντιβαίνει σε όσα έχουν πει ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ .

ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο κ. ΚΑΜΕΝΟΣ, ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Κ.Πολάκης : “Οσα λέει ο κ Καμένος, όσα είπε και στις ΗΠΑ, δημιουργούν πρόβλημα. Επειδή όμως, η στόχευση είναι η κυβέρνηση και να ολοκληρώσει το έργο της στην 4ετία, αλλά κυρίως επειδή θέλουμε να περάσει η συμφωνία που υπέγραψαν στις Πρέσπες και να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να δει και τη μεγάλη εικόνα. Είναι πολύ βαρύτερο πολιτικά το να μην περάσει η συμφωνία με αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης. Το ουσιαστικό είναι να περάσει με τουλάχιστον 151 ψήφους. Δεν ενδιαφέρομαι από εκεί και πέρα εάν θα είναι μέσα οι ΑΝΕΛ, ή τμήμα τους η και όχι.”

Νόνη Καραγιάννη: Θεωρείτε ότι σε αυτό το θέμα δεν θα είναι ενιαία η στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ;

Κώστας Πουλάκης: “Πολιτικά διαβάζω τις δηλώσεις στελεχών και βουλευτών των ΑΝΕΛ που είναι σε αντίθετη άποψη από αυτή που εκφράζει ο κ Καμένος.”

ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο  κ ΠΟΛΑΚΗΣ”

Νόνη Καραγιάννη: Στο δικό σας αξιακό πολιτικό πλαίσιο, δημιουργούν πρόβλημα οι δηλώσεις του κ Πολάκη ότι … θα τους βάλουμε φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές;

Κώστας Πουλάκης : “Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση. Νομίζω ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κερδίσεις εκλογές. Δεν θα έλεγα  την πρόταση του κ Πολάκη , ούτε σε ταβέρνα.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα