back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Aντ.Μπαλωμενάκης:”Tο λαϊκό αίσθημα θέλει τιμωρία για τις μεγάλες καταχρήσεις του παρελθόντος, που μπορεί να αποδώσει μόνον η δικαιοσύνη”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                                Αθήνα, 2018/10/15

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη. 

Αναλυτικά:

 

*ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Αντώνης Μπαλωμενάκης: “Η υπόθεση βρίσκεται στα τελειώματά της. Έχουμε συγκεντρώσει υπέρογκο υλικό και είμαστε σε φάση να συντάξουμε το πόρισμα και να το παρουσιάσουμε στη Βουλή. Οι ορκωτοί λογιστές διερεύνησαν μία ολόκληρη περίοδο και δεν τους δόθηκαν ή δεν υπήρχαν τα παραστατικά που θα επιβεβαίωναν τις εγγραφές στους απολογισμούς, αλλά και στις τραπεζικές καταθέσεις, ώστε να δικαιολογήσουν εκροές, να δικαιολογήσουν που πήγαν τα χρήματα.

Υπήρχε μία διαφορά με αρνητικό πρόσημο, μείον 89 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα είναι ότι αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε δεύτερος απολογισμός, δεύτερη κατάσταση δαπανών η οποία ονομαζόταν κατάλογος ειδικών δαπανών. Δεν ήταν θεσμοθετημένος, δεν υπήρχε στον κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.” 

Ηλίας Κανέλλης: Μυστικά κονδύλια δηλαδή; 

Αντώνης Μπαλωμενάκης: Ας το πούμε και έτσι. Πιστεύω ότι ήταν δαπάνες προς ημετέρους και προς κυκλώματα δημοσιότητας . Ο μόνος που μπορεί να το ανακαλύψει είναι η δικαστική έρευνα , η οποία πρέπει να γίνει από τώρα και μετά. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ θα καταλήξει στα δικαστήρια. Βεβαίως και θα αγγίζει πολιτικά πρόσωπα αφού προσωποποιούνται οι ευθύνες.”  

Ηλίας Κανέλλης: Θα φτάσετε δηλαδή στον Άδωνι Γεωργιάδη; 

Αντώνης Μπαλωμενάκης: “Είναι λίαν πιθανόν.”  

 Ηλίας Κανέλλης: Ο κ. Πολάκης ζήτησε φυλακίσεις για να ξανακερδίσετε τις εκλογές. Τι λέτε εσείς για αυτή την πρόταση; 

Αντώνης Μπαλωμενάκης: “Η φράση φυλακή δεν αρμόζει σε μία κυβέρνηση, τις φυλακές τις μοιράζει η δικαιοσύνη. Αν προλάβουμε και παραπέμψουμε την υπόθεση αυτή στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη επισπεύσει, όπως οφείλει να κάνει, την εκδίκαση και την διαλεύκανσή της, πιθανόν να καταλήξουμε και σε ποινικές διώξεις.”  

Ηλίας Κανέλλης : Αποδοκιμάζετε την δήλωση του Κυρίου Πολάκη; 

Αντ.Μπαλωμενάκης :Δεν την αποδοκιμάζω, την συγκεκριμενοποιώ. Λέω ότι είναι σωστό πως το λαϊκό αίσθημα, αυτή τη στιγμή , όντως θέλει τιμωρία για τις μεγάλες καταχρήσεις του παρελθόντος, που μπορεί να τις αποδώσει μόνον η δικαιοσύνη.”  

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ.: 210 34 11610FAX: 210 34 11 397 – e-mail: [email protected]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα