back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Σημίτης: Η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης

Διαβάστε επίσης

«Το κρίσιμο ζητούμενο σήμερα είναι πώς επανέρχονται η ομαλότητα, η εμπιστοσύνη, η ευρύτερη πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης. Πρόκειται για ένα ηράκλειο έργο που κινδυνεύει όμως να καταστεί σισύφειο», τονίζει σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής” ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Αναφερόμενος ενδεικτικά σε εμβληματικούς τομείς όπως οι επενδύσεις, το ασφαλιστικό σύστημα και η Παιδεία, ο κ. Σημίτης, τονίζει ότι «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι επιφανειακό και πολιτικό». Και προσθέτει πως «αλλαγές δεν έρχονται με ευχές και μέτρα που στοχεύουν να κερδίζει η εκάστοτε κυβέρνηση ψηφοφόρους. Απαιτούν συστράτευση και προσήλωση στον στόχο της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη».

«Εκείνο που απαιτείται σήμερα είναι μια συστηματική, χωρίς δισταγμούς, προσπάθεια αναγνώρισης των υπαρκτών προβλημάτων και αντιμετώπισής τους, όχι με ευχές αλλά με την κανονική λειτουργία των θεσμών, με ρεαλιστικά μέσα με ειλικρινή και συνεχή πληροφόρηση της κοινωνίας. Απαραίτητες προπάντων είναι οι αμοιβαίες και εύλογες υποχωρήσεις της κάθε ομάδας από τους μαξιμαλιστικούς παράλογους στόχους της», καταλήγει στο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα