back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Μικρολίμανο… αλλάζει

Διαβάστε επίσης

«Λίφτινγκ» στο Μικρολίμανο, το οποίο θα αλλάξει εικόνα με έργα προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ και την ανάπλαση να περιλαμβάνει την Ακτή Κουμουνδούρου, τις οδούς Ν. Βότση και Επιδαύρου, αλλά και τους ελεύθερους χώρους στην περιοχή «Προσφυγικά» συνολικής έκτασης 15.600 τ.μ..

Παράλληλα η μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συμμορφώνεται και υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία θα κατεδαφιστούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές και διαμορφώσεις επί του παραλιακού μετώπου, προκειμένου αυτό ναλειτουργήσει ως ένας δημόσιος – κοινόχρηστος χώρος, περιπάτουκαι αναψυχής.

«Με το έργο επιλύονται τα χρόνια προβλήματα που υποβάθμιζαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής (παράνομο παρκάρισμα, ηχορύπανση, αντιαισθητικές κατασκευές,κλεισμένη πρόσβαση προς το θαλάσσιο μέτωπο) και η πόλη ανακτά, εκ νέου, τη σχέση και την ανεμπόδιστη επικοινωνία με τη θάλασσα» αναφέρει η ΠΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της.Ειδικότερα προβλέπεται η μονοδρόμηση της κύριας οδού που γίνεται ήπιας κυκλοφορίας, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή καθιστικών, η σκίαση και η δενδροφύτευση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ποδηλατόδρομος και δύο χώροι στάθμευσης. Στο άνω τμήμα διαμορφώνεται χώρος για οργανωμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα.

Με το ιδιαίτερης σημασίας έργο θα αναβαθμισθεί αισθητικά και λειτουργικά η περιοχή του Μικρολίμανου διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων, την αποκατάσταση και υποστήριξη της πολεοδομικής και της κοινωνικής λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής, αποκαθιστώντας παράλληλα τη σχέση με το θαλάσσιο μέτωπο και αποδίδοντας στην πόλη έναν δημόσιο, κοινόχρηστο χώρο λειτουργικό και αισθητικά ελκυστικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι η ανάπλαση της περιοχής παρά τις εξαγγελίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε κολλήσει για 3,5 και πλέον χρόνια, αν και υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης για τις αυθαίρετες πέργολες των καταστημάτων της περιοχής κι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.Έντονες όμως είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του Μικρολίμανου, που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την προτεινόμενη ανάπλαση σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τους και τους εργαζόμενους, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα. Υπενθυμίζεται ότι η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση της παραλίας είχε «παγώσει» μετά την παράταση έως 30 Δεκεμβρίου 2017, που είχε δώσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τοσκεπτικό, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση δραστηριοτήτων που στηρίζονται στις συγκεκριμένες κατασκευές.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα