back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναίμακτα θέλει να κλείσει ο Τσίπρας την κρίση με τον Καμμένο

Διαβάστε επίσης

Αντικρουόμενες εισηγήσεις αναφορικά με το πώς θα πρέπει να χειριστεί το επόμενο διάστημα τη συνεργασία του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο δέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σκοπεύει να συναντηθεί μαζί του μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως και αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει και αυτή η κρίση με τον κυβερνητικό του εταίρο να κλείσει αναίμακτα και να μην οδηγηθεί σε επικίνδυνους ατραπούς για την διακυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στο στενό του επιτελείο του πρωθυπουργού, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο ο Α. Τσίπρας θα «κάνει τα στραβά μάτια, δίνοντας τόπο στην οργή κάθε φορά που ο Π. Καμμένος γίνεται πρωταγωνιστής επεισοδιακών καταστάσεων».

Το βέβαιο είναι πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται η συζήτηση για τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας τους με τον Π. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις κατά την διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κ.Ε το Σαββατοκύριακο.

Ήδη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Πέμπτη και ενώ είχε φουντώσει η κόντρα του Μεγάρου Μαξίμου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα όσα είχε δηλώσει από τις ΗΠΑ για ένα διαφορετικό σχέδιο για το Μακεδονικό που θα παρακάμπτει τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης να έθεσε ζήτημα Καμμένου, λέγοντας πως αυτή η συνεργασία πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει φτάσει στο τέλος της.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα