back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δ. Βίτσας: Για την κυβέρνηση αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη FYROM

Διαβάστε επίσης

«Για την κυβέρνηση αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη FYROM, για να έρθει και στην Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος ερωτηθείς για την διχογνωμία στην κυβέρνηση και την εικόνα που διαμορφώνεται από τη διατύπωση του εναλλακτικού σχεδίου για το Μακεδονικό από τον Πάνο Καμμένο στις ΗΠΑ, απάντησε ότι αυτά τα θέματα δεν συζητιούνται μέσω ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η πίεση στην ενδοχώρα, ωστόσο οι ροές δεν έχουν σταματήσει «τα βόρεια σύνορά μας, είναι κλειστά άρα όσοι μπαίνουν στη χώρα, μένουν εφόσον δικαιούνται ασύλο, αλλιώς κινούνται οι διαδικασίες επιστροφής» και πρόσθεσε πως εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ανακατανομής προσφύγων σε όλες τις χώρες, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Βίτσας είπε ότι υπάρχει πρόγραμμα για το ξεχειμώνιασμα των προσφύγων και για να απομακρυνθεί ο κόσμος που μπορεί να φύγει από τα νησιά και αναρωτήθηκε γιατί τώρα όλη αυτή αρνητική δημοσιότητα, όταν τον Μάιο ο πληθυσμός και στη Μόρια ήταν περισσότερος απ’ότι τον Σεπτέμβριο: «Από τη Λέσβο πήραμε 2.200 άτομα και έως χθες 717. Δηλαδή τον Οκτώβριο πήραμε από την Λέσβο 717 άτομα και ήρθαν 251».

Ο υπουργός είπε ότι μέχρι 15 Νοεμβρίου θα έχουν γίνει άλλες 6.000 θέσεις σε σταθερά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί άλλες 1.800 θέσεις σε Βόλβη και Γρεβενά.

Όσον αφορά στους ελέγχους της OLAF και τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων για τους πρόσφυγες, ο υπουργός είπε ότι «γίνονται συζητήσεις χωρίς να λέει κανείς κάτι συγκεκριμένο. Η συζήτηση του καφενείου κάνει κακό. Έχω πεί ότι κάθε έλεγχος είναι καλοδεχούμενος με χαρά και πως αν βρεθεί κάτι με χαρά να αποδωθούν και οι ευθύνες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα