back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μικρή άνοδος της δημοφιλίας Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική Le HuffPost, δείχνει για πρώτη φορά μετά από μήνες, μία μικρή άνοδος της δημοφιλίας του Εμανουέλ Μακρόν που όμως, όπως σημειώνει, μπορεί να μην διαρκέσει και πολύ.

“Η αιμμοραγία σταμάτησε”, αναφέρει η Le HuffPost αναφερόμενη στα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει όλους τους τελευταίους μήνες ο Γάλλος πρόεδρος. Αφού έπεσε σε ιστορικά χαμηλά τον Σεπτέμβριο, η δημοφιλία του Μακρόν δείχνει να παίρνει λίγο τα πάνω της και κερδίζει έτσι δύο μονάδες.

Συγκεντρώνοντας 25% των θετικών απόδεων, η γαλλική κυβέρνηση δείχνει να παίρνει επιτέλους μία ανάσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο μετά την ηχηρή παραίτηση του λαοφιλούς υπουργού Περιβάλλοντος Νικολά Ιλό αλλά και του σκανδάλου Μπεναλά με τον φρουρό του προέδρου που επιτέθηκε σε δύο διαδηλωτές.

Κερδίζει αριστερούς ψηφοφόρους

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της αριστεράς ο Μακρόν κερδίζει μάλιστα 6 μονάδες, μία άνοδος που η δημοσκόπηση συνδέει με την δυναμική επιστροφή του μετά τις διακοπές και τις δύο εμβηματικές μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν: αυτή του συστήματος υγείας καθώς και το προγράμματος για την φτώχεια.

Δεν είναι όμως μόνο ο Μακρόν που βγαίνει κερδισμένος από αυτήν την τελευταία δημοσκόπηση, αλλά και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ που βλέπει τη δική του δημοφιλία να αυξάνεται κατά τρεις μονάδες. Μάλιστα για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ο Φιλίπ ξεπερνάει τον Μακρόν συγκεντρώνοντας το 27% των θετικών απόδεων.

 Η κυβέρνηση δεν αλλάζει την γραμμή της

Τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν το 47% (δύο μονάδες πάνω από τον προηγούμενο μήνα) των Γάλλων δηλώνουν ότι η κυβέρνηση “είναι έτοιμη να πάρει αντιδημοφιλείς αποφάσεις αν αυτές είναι καλές για τη χώρα”. Από την άλλη, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση έχει μία “σαφή γραμμή από την οποία δεν μετακινείται”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα