back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μία ημέρα μετά το κραχ: Με το βλέμμα στραμένο στο Χρηματιστήριο

Διαβάστε επίσης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία των τραπεζικών μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη χθεσινή κατάρρευσή τους.

Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει διορθωτικές κινήσεις, που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των τραπεζών και την κεφαλαιακή επάρκειά τους.

Σε κερδοσκοπικές πιέσεις αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου το χθεσινό κραχ

Μετά από σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέκου Φλαμπουράρη και Δημήτρη Λιάκου, τονίστηκε ότι “οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές δεν αντιστοιχούν στα θεμελιώδη μεγέθη των πιστωτικών ιδρυμάτων, και πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις”.

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για υπεραντίδραση των αγορών σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Ανησυχητικά τα μηνύματα που εκπέμπει πλέον η ελληνική οικονομία

Τίποτα δεν προμηνύει ότι η χώρα θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της, σχολιάζει η ΝΔ.

«Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να δούμε και κάτι αντίστοιχο σήμερα επειδή ο χθεσινός όγκος συναλλαγών απορρόφησε αρκετούς από τους κραδασμούς», είπε στην «Τρόικα του Αθήνα 9.84» ο Παύλος Δεπόλας, πρόεδρος της χρηματιστηριακής «Λέων Δεπόλας».

Μαύρη Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο μείον 2,10% χθες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, απώλειες 8,78% στις τράπεζες. Μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν η Πειραιώς και η Eurobank, με ποσοστά 20,7% και 14,6% αντίστοιχα.

“Τα σταθερά χαμηλά ποσοστά γονιμότητας την τελευταία δεκαετία μπορεί να επηρεάσουν τη μελλοντική εισροή εργατικού δυναμικού και συνεπώς να αποδυναμώσουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα» υπογραμμίζει σε έκθεσή του το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ειδικότερα τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα