back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η μάχη των σκουπιδιών στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Τύμπανα πολέμου έχουν αρχίσει να ηχούν σε Ανατολική και Δυτική Αττική μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση μεθοδεύσει την κατασκευή χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων σε λατομεία σε Μέγαρα και Κορωπί.

Σήμερα στις 7:30 απόγευμα συνεδριάζουν εκτάκτως τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο πόλεων για το θέμα και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των δύο δημάρχων θα υπάρχει άρνηση στην συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση.

«Ούτε πάνω από τα πτώματα μας»

Χθες το πρωί αντιπροσωπεία του δήμου Κρωπίας επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος με σκοπό να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Σωκράτη Φάμελο. Η συνάντηση έγινε στην είσοδο του υπουργείου όπου η αντιπροσωπεία περίμενε τον υπουργό. Ο κ. Φάμελος αφού δήλωσε «μην πιστεύεται στα δημοσιεύματα» ζήτησε από την Δημοτική Αντιπροσωπεία σχετική πρόταση για το ζήτημα.

«Ούτε πάνω από τα πτώματά μας» ήταν η απάντηση του δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση στα λεγόμενα του υπουργού ενώ ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Γρίβας τόνισε ότι «θα γίνουν χειρότερα απ’ ό,τι στην Κερατέα». Να σημειωθεί ότι από χθες στο πλευρό του Κορωπίου τάχθηκε και ο δήμος Μαρκοπούλου με σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα Μέγαρα καθώς η πρόταση για τους ΧΥΤΥ της Περιφέρειας Αττικής δεν περιλαμβάνει μόνο τη χωματερή στα λατομεία Κυριακού του Κορωπίου αλλά και μια αντίστοιχη στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στα λατομεία Σταμέλου – Ντόσκουρι σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το ΒΙΟΠΑ Μεγάρων.

Η Δημοτική Αρχή τάσσεται κατά του έργου καθώς όπως επισημαίνει η περιοχή βρίσκεται σε μια φάση ανάπτυξης ειδικά στο τομέα που έχει να κάνει με τον τουρισμό.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα