back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε έκτακτο Eurogroup τον Νοέμβριο η τελική απόφαση για τις συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για έκτακτο Eurogroup τον Νοέμβριο, πέραν της προγραμματισμένης συνεδρίασης στις 19 του ίδιου μήνα, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για το ζήτημα των συντάξεων.

Αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα μειωθούν δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επανέλαβε πως το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό.  «Το σημαντικό» πρόσθεσε, «είναι ότι η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά για να πείσει τους θεσμούς και τα κράτη-μέλη ότι δεν χρειάζεται να κοπούν οι συντάξεις, και πως υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, και για να μην κοπούν οι συντάξεις, και να εφαρμοστεί ένα κομμάτι των αντίμετρων».

Από την πλευρά του ο  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ με δηλώσεις του τόνισε ότι για να προχωρήσει η Αθήνα σε αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, θα πρέπει πρώτα να έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στροφή του Βερολίνου και καταρχάς “ναι” από την Άγγελα Μέρκελ στη μη εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Καθημερινή”. Όπως αναφέρει, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είναι ένα βήμα πριν από την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος θέτοντας δύο όρους:  την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα και τη μη ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων.

Ανδρέας Νεφελούδης (Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας) στην ΤΡΟΙΚΑ ΖΚ
«Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει μεγάλα πλεονάσματα , έχοντας καλύψει απολύτως προϋπολογιστικά και τις υποχρεώσεις για την απόδοση και των τελευταίων συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα. Άρα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση” δήλωσε στο “Αθήνα 9.84” κ. Ανδρέας Νεφελούδης Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας.

Όπως είπε στην εκπομπή “Τρόικα”:  “Η μείωση συντάξεων δεν ήταν μετρο διαρθρωτικό ούτε δημοσιονομικό γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα αναφορικά με τους δημοσιονομικούς δείκτες. Ήταν ένα μέτρο ιδεοληψίας του ΔΝΤ, μέτρο αχρείαστο που δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία χρηματοοικονομικής ανάπτυξης του ασφαλιστικού”.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα