back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Φαρσοκωμωδία Folli Follie με την ευθύνη της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης

Διαβάστε επίσης

Σε φαρσοκωμωδία από πλευράς εποπτικών αρχών και ειδικά από πλευράς Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης εξελίσσεται η υπόθεση της Folli Follie.

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης με συνεχείς διαρροές για τα ευρήματα του ελέγχου που διενήργησε μεταχρονολογημένα, επιχειρεί να αποδείξει ότι έκανε καλά τη δουλειά της, ενώ την ίδια στιγμή ανακαλύπτει ότι η Ernst and Young δεν μπορεί να κάνει τον έλεγχο γιατί είχε αναλάβει συμβουλευτικές υπηρεσίες από τη Folli Follie.

Και είναι αληθές ότι αυτό δεν επιτρέπεται ή για την ακρίβεια επιτρέπεται σε συγκεκριμένο ποσοστό επί της συνολικής αμοιβής των ορκωτών ελεγκτών.  Ωστόσο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων θα έπρεπε να πράξει το ίδιο και δεν το έπραξε σε πλήθος άλλων εισηγμένων και μη εταιριών που παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο.

Με την πρακτική της ΕΛΤΕ δημιουργείται νέα εμπλοκή στην υπόθεση και η εταιρία οδηγείται πλέον με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση.

Και αν φαντάζει διέξοδος η παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και η ταχύτατη διενέργεια του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων από μεγάλη εταιρία αυτό θεωρείται απίθανο να συμβεί. Και αυτό διότι ο κ. Κουτσολιούτσος δεν είναι μέτοχος αλλά Διευθύνων Σύμβουλος και γνωρίζει πολύ καλά τι θα συμβεί με την αποχώρησή του από την εταιρία σε ποινικό και αστικό επίπεδο για τον ίδιο.

Κ. Μποτόπουλος: Η δουλειά των εποπτικών αρχών είναι πως θα ξαναγυρίσει η αξιοπιστία και η ηρεμία στο ελληνικό χρηματιστήριο

«Για να κακοφορμίσει τόσο πολύ υπόθεση, για να φτάσουμε σε αυτό το πόρισμα καταπέλτη, σχεδόν 3 μήνες μετά, οπωσδήποτε υπήρχαν βήματα που θα έπρεπε να τα προλάβει ένας σωστός επόπτης», δήλωσε ο Κώστας Μποτόπουλος, συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος επιτροπής κεφαλαιαγοράς και συνέχισε: «Η δουλειά των εποπτικών αρχών είναι πως θα ξαναγυρίσει η αξιοπιστία και η ηρεμία στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ήδη έπεσαν κάποιες μεγάλες ποινές σε μία προηγούμενη φάση, αυτές δεν άργησαν. Κάποιος μπορεί να έχει ενστάσεις για την ταχύτητα στην πρώτη φάση, μετά όμως οι ποινές ήταν γρήγορες και αυτό είναι ένα κομμάτι της ανόρθωσης του ελληνικού χρηματιστηρίου. Το δεύτερο κομμάτι είναι πως όλοι θα πεισθούν ότι κάτι τέτοιο δε θα ξαναγίνει».

Νίκος Καρούτζος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα