back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο από τον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα, ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων με την μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού».

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
· Γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών.

· Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
· Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
· Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
· Να μην έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Για τα ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο 210 3626587 τις ώρες 09.00 έως 14.00.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Ωστόσο παρ’ όλη την υψηλή συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, έτσι η πλειοψηφία των ασθενών ζει τελικά πολλά χρόνια χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα ζωή τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Πρώτον οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις και δεύτερον ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Η εξέταση είναι ανώδυνη, με τα νέα μηχανήματα, η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.
Η δράση έχει ως χορηγό την εταιρία ESSITY και τα προϊόντα ΤΕΝΑ.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα