back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Μακρόν αρνείται την παραίτηση Κολόμπ

Διαβάστε επίσης

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ που ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος της Λυών. Η παραίτηση ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro που στην συνέχεια επιβεβαίωσε και το γαλλικό πρακτορείο AFP, χθες το απόγευμα ο Ζεράρ Κολόμπ υπέβαλε εχθές το απόγευμα την παραίτησή του “για να αφοσιωθεί στον προεκλογικό του αγώνα” ενόψει δημοτικών εκλογών. Η παραίτηση αυτή έρχεται μετά από επιθέσεις που δέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών αφότου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Λυών.

Αποσταθεροποίηση πίσω από τις επιθέσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν “ανανέωσε την εμπιστοσύνη του” στον υπουργό αφήνοντας αιχμές μέσω διαρροών ότι ο τελευταίος είναι θύμα προσπαθειών αποσταθεροποίησης του υπουργείου αλλά και συνολικά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro, ο Γάλλος πρόεδρος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί σε αυτήν την φάση το κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών “από μία καθαρά προσωπική επιλογή” του Κολόμπ.

“Απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός από την στιγμή που επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος όταν έρθει η στιγμή στον δήμο της Λυών, ο πρόεδρος ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, ζητώντας του να μείνει ολοκληρωτικά δοσμένος στην αποστολή του για την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών”, δηλώνουν πηγές του Ελιζέ στο γαλλικό πρακτορείο.

Οι πονοκέφαλοι του Μακρόν

Όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα, το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Κολόμπ δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος του Μακρόν. Το βασικό του πρόβλημα δείχνει να είναι να μην εντείνει την κρίση σε μία περίοδο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και εντάσεις που σχετίζονται με τον χειρισμό της κρίσιμης υπόθεσης Μπεναλά (του φρουρού του Μακρόν που επιτέθηκε άγρια σε διαδηλωτές στην πορεία της πρωτομαγιάς).

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα