back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου

Διαβάστε επίσης

Μεγάλα προβλήματα και καταστροφές κυρίως σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας που έπληξε το τελευταίο 24ωρο την Πελοπόννησο.

“Οι διαδικασίες για να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ξεκινήσει” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Στο Άργος υπερχείλισε ο χείμαρρος Ξεριάς, με συνέπεια να απαιτηθεί ο απεγκλωβισμός περίπου 10 κατοίκων από την Πυροσβεστική. “Η υπερχείλιση προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Στην Κορινθία ο κυκλώνας έπληξε πρωτίστως το Κιάτο, και το Ζευγολατιό, όπου πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι. Για την απομάκρυνση των υδάτων έχουν επιστρατευτεί και οχήματα των ένοπλων δυνάμεων. Πλημμύρες έχουν προκληθεί και στο Ξυλόκαστρο όπως και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό και Ρίζα. Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ηλίας Ανδρικόπουλος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 έκανε λόγο για πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστροφές σε υποδομές, ενώ υπάρχουν και χωριά χωρίς υδροδότηση.

Στην Κορινθία η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 540 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων.
Στην Αττική οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 150 επίσης για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων ή αφαίρεσης αντικειμένων.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια και για Αργοσαρωνικό.
Κλειστή η παλιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου από την Κινέτα έως το Μεγάλο Πεύκο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σήμερα ο κυκλώνας αναμένεται να επηρεάσει την Άνδρο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία καθώς και τα νησιά του κεντρικού, βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και από αργά βράδυ θα επηρεάσει τη Θράκη και τη Μακεδονία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα