back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξ. Γιαταγάνας: Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι σημαντικό για Ευρώπη και Γερμανία

Διαβάστε επίσης

«Το ερώτημα του τι θα γίνει με τις συντάξεις είναι το ερώτημα του 1 δις δολαρίων που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει», αυτό δήλωσε στην εκπομπή “Στάση των 2” και τον Άρη Τόλιο, ο διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών Ξενοφών Γιαταγάνας.

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σταθερές: η μία είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές με αυτά που έχει ψηφίσει η ίδια και η δεύτερη είναι η συμφωνία των Πρεσπών.

«Το θέμα της συμφωνίας αυτής για την Ευρώπη και κυρίως για τη Γερμανία είναι πάρα πολύ σημαντικό. Προκειμένου αυτό το θέμα να διασφαλιστεί, έχω την αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί, θα κάνουν κάτι ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να φτάσει στην ψήφιση αυτής της συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαταγάνας και πρόσθεσε: «Θα ξέρουμε περισσότερα την Κυριακή το βράδυ. Αν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ πάει άσχημα οι Ευρωπαίοι θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί και το πολιτικό θέμα θα πάει πίσω. Αν όμως το δημοψήφισμα επιτύχει τότε νομίζω ότι θα θελήσουν να προετοιμάσουν μια κατάσταση που θα δώσει στον κύριο Τσίπρα τη δυνατότητα να κυρώσει τη συμφωνία στην ελληνική Βουλή και θα κάνουν πίσω ως τα δημοσιονομικά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα