back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χωρίς δικαίωση η τραγωδία της Αίγινας

Διαβάστε επίσης

Δύο χρόνια μετά τη ναυτική τραγωδία, που συγκλόνισε όλη την  Ελλάδα, στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς – ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι 5 χρόνων- η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Ήταν καλοκαίρι του 2016, Τρίτη 16 Αυγούστου, όταν το ταχύπλοο  «Ντουέντε» που εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα στο δίαυλο Αίγινα νησίδα Μονή, εμβολίζει τη λάντζα «Αντωνία» γεμάτη τουρίστες, οι οποίοι πήγαιναν στη Μονή για μπάνιο.
Για περίπου μισή ώρα οι ναυαγοί της λάντζας περιμένουν βοήθεια και καταγγέλουν ότι το ταχύπλοο που τους εμβόλισε τους  εγκατέλειψε και δεν πέταξε ούτε σωσσίβιο. Λίγο μετά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας μεταφέρονται οι σοροί του 58χρονου Στυλ. Τρίμη, κυβερνήτη της λάντζας, του Θεοδόσιου
Κατιφέ, 44 χρόνων, της 5χρονης κόρης του Σεβαστής και του  Cherednyk Jevgen, 35
χρόνων.

Οι πολλοί τραυματίες  μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα «Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι στο “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” επέβαιναν οι Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ετών 77, Κυβερνήτης του σκάφους, Βενετσιάνος  Επαμεινώνδας – Παύλος, ετών 83, Βενετσιάνου Ευθυμία, ετών 80 και Καρακάση Θεοδότη, ετών 65».

Την ευθύνη αναλαμβάνει ο 77χρονος, ο οποίος ομολογεί πως  οδηγούσε το ταχύπλοο, ενώ ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται πως στο τιμόνι του σκάφους βρισκόταν νεώτερο άτομο και ο 77χρονος δεν επέβαινε καν σε αυτό.

Δύο χρόνια μετά δικαστικό βούλευμα του Συμβουλίου  Πλημμελειοδικών Πειραιά στέλνει την υπόθεση στο αρχείο, αφού στο μεταξύ απεβίωσε ο φερόμενος ως χειριστής του ταχύπλοου Θρασύβουλος Λυκουρέζος και ταυτόχρονα απορρίπτεται το αίτημα των οικογενειών θυμάτων για άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του θανόντος με 15 συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η είδηση προκαλεί την οργή των οικογενειών των θυμάτων, ενώ ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπόθεση εμμένει, ότι έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες να κλείσει η
υπόθεση και καταγγέλει το Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού για την κατάληξη. Δύο χρόνια μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα η δικαίωση για
τους 4 νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες φαίνεται, πως δεν θα έρθει ποτέ.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα