back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταθάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ λόγω της ανόδου των τιμών των ρύπων CO2, άφησε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία ΤΟΤΑL-Exxon Mobil – ΕΛΠΕ και του οικοπέδου 10 στα ΕΛΠΕ, ο υπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ανοδικό σερί των δικαιωμάτων αγοράς ρύπων στη ΔΕΗ.

«Παρατηρούμε τις διακυμάνσεις του CO2, ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και πτωτικές τάσεις, ενώ ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοίξει και η συζήτηση για τη ρύθμιση της αγοράς αυτής», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Το κόστος θα συνυπολογιστεί σε βάση τριμήνου ή τετραμήνου. Πρόκειται για έναν εξωτερικό και απρόβλεπτο παράγοντα. Θα δούμε τα αποτελέσματα του κόστους και όλα αυτά θα συνυπολογιστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας ουσιαστικά για τις αποφάσεις στο τέλος του χρόνου.

Παράταση στο διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων

Ερωτηθείς για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, καθώς και την παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου, ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσημα πως οι επενδυτές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ζήτησαν παράταση και έκανε γνωστό ότι θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο.

Στο θέμα του Αμυνταίου, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εννοώντας την αύξηση των ωρών λειτουργίας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα