back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δωρεάν φάρμακα στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής – Απαλλαγή και από δημοτικά τέλη

Διαβάστε επίσης

Τη χορήγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων, με μηδενική συμμετοχή έως το τέλος του έτους, στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα. Η ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, με άλλη τροπολογία οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές (φωτιές, πλημμύρες) απαλλάσσονται εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και από τα δημοτικά τέλη, στην περίπτωση που είναι κάτοχοι κτηρίων τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημίες και είναι μη κατοικήσιμα. Η ρύθμιση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια, αλλά αυτεπαγγέλτως οι υπηρεσίες δόμησης των οικείων δήμων θα αναζητήσουν από το υπουργείο Υποδομών τις εκθέσεις αυτοψίας για τα μη κατοικήσιμα ακίνητα.

Οι δήμοι θα καλύψουν την απώλεια εσόδων από την ρύθμιση που αφορά τα μη ειδικευμένα έσοδα, που δεν εμπίπτουν στα έσοδα για ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα