back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Στις 07.00 η εκκίνηση από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή(28/09) στις 07.00 το πρωί δίνεται από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών η εκκίνηση του 36ου Διεθνούς αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. 

Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, μεταξύ αυτών 60 Έλληνες, θα ξεκινήσουν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.  Εντατικές προπονήσεις πολλών μηνών ή και ετών ακόμη και αντίστοιχη ψυχολογική προετοιμασία θα δώσουν τη θέση τους στην τελική προσπάθεια για να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Οι συμμετοχές

Φέτος μεταξύ των άλλων υπεραθλητών που θα καταβάλουν την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη των 3 θέσεων του βάθρου θα είναι ο περσινός 2ος νικητής Τσέχος Radek Brunner, o περσινός 3oς Νίκος Σιδερίδης και ο 4ος Ιάπωνας Ishikawa Yoshihiko. Διεκδικητές επίσης και οι σταθερές αξίες των αγώνων υπεραποστάσεων, ο Ιταλός Marco Bonfiglio (2ος το 2016), ο Πορτογάλος Joao Oliveira (πρώτος το 2013) και ο Γερμανός Florian Reus (πρώτος το 2015). Μεταξύ των γυναικών ξεχωρίζει η περσινή δεύτερη Ουγγαρέζα Zsuzsanna Maraz η οποία έρχεται με πολλές αξιώσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων  Ελληνοαμερικανού δρομέα Dean Karnazes (Κωνσταντίνου Καρνέζη) καθώς και της περσινής πρώτης Ελληνίδας Γεωργίας Μαντά.

Το 36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

Το τρέιλερ του αγώνα:

Τι είναι το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα