back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μανουέλ Βαλς: Θέλω να είμαι ο επόμενος δήμαρχος της Βαρκελώνης

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επιβεβαίωσε επίσημα εχθές ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος της ισπανικής πόλης. Για τον λόγο αυτόν, ανακοίνωσε επίσης ότι παραιτείται από κάθε άλλη πολιτική θέση ευθύνης.

Η φήμη υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και εχθές ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση. Ο Μανουέλ Βαλς μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Βαρκελώνης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέβει στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας ενώ επανέλαβε τρεις φορές την φράση “Θέλω να είμαι ο επόμενος δήμαρχος της Βαρκελώνης”.

Είχε ενημερωθεί ο Μακρόν

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου του 2019 και για τον λόγο αυτόν όπως διευκρίνισε “μέσα στην επόμενη εβδομάδα” θα παραιτηθεί από την θέση του βουλευτή και από κάθε άλλη πολιτική θέση ευθύνης. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι είχε ενημερώσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν καθώς και άλλους πολιτικούς του συμμάχους.

Αγαπώ την Γαλλία”, είπε ο Βαλς περνώντας από τα καταλανικά στα γαλλικά σε μία ομιλία που θύμιζε αποχαιρετισμό όπως σχολιάζουν οι δημοσιογράφοι. “Η χώρα αυτή επέτρεψε σε ένα αγόρι από την Βαρκελώνη να γίνει δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός και στη συνέχεια πρωθυπουργός”, είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του να έρθει στην Βαρκελώνη δεν αποτελεί ρήξη αλλά συνέχιση του ίδιου δρόμου, του δρόμου της Ευρώπης.

Πολιτικές συμμαχίες

Όσο για τις πολιτικές συμμαχίες που θα επιχειρήσει, ο Βαλς δήλωσε ότι είναι “άνθρωπος της αριστεράς” θυμίζοντας ότι προέρχεται από τον “γαλλικό σοσιαλισμό”, επιμένοντας όμως ότι για τον δήμο της Βαρκελώνης θα είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος. «Υπάρχουν κόμματα που με στηρίζουν όπως δήλωσε δημόσια ήδη οι Ciudadanos και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, αλλά επιθυμία μου είναι να υπάρξουν πολλοί περισσότεροι”, είπε προσθέτοντας ότι “υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα