back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ημέρες Παιχνιδιού» Είμαστε όλοι όμορφα διαφορετικοί

Διαβάστε επίσης

Μια μεγάλη γιορτή για την ψυχική υγεία διοργανώνει το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών του Ψ.Ν.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου, στο Σεράφειο.

«Ημέρες Παιχνιδιού»

Το διήμερο θα πραγματοποιηθούν πλήθος διαδραστικών εκδηλώσεων, με μουσική, χορό, παιχνίδι και θεατρικά δρώμενα για όλα τα παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους. Στόχος της εκδήλωσης «Μέρες Παιχνιδιού» είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ψυχική νόσο και η καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

imeres_pexnidiu

«Είμαστε στη φάση ανάπτυξης της νέας υπηρεσίας του Πολυδύναμου Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθηνών, που ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Οι «Μέρες Παιχνιδιού» είναι μια πρώτη ενέργεια για να γιορτάσουμε την ανάπτυξη του Κέντρου» λέει στον Αθήνα 9.84 ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Χρήστος Τσόπελας. «Είναι μια ευκαιρία να φέρουμε κοντά τις οικογένειες της πόλης μας με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και να περάσουμε ένα διήμερο ευχάριστο όλοι μαζί. Απώτερος στόχος είναι η μείωση του στίγματος της ψυχικής νόσου και να γνωρίσει ο κόσμος το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το οποίο μπορεί να έχει ρίξει τους τοίχους του αλλά κανείς δεν περνάει την πόρτα του για δει τη δουλειά κάνουμε εκεί».

«Οι ψυχικά πάσχοντες δεν έχουν 2 κεφάλια και 4 πόδια»

«Είναι μια γιορτή για την ψυχική υγεία, επισημαίνει στον Αθήνα 9.84 η Μαρία Φραγκοπούλου μέλος της Πολυκλαδικής Ομάδας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθηνών «με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κοινότητας (Ιδ. & ΔΔ), για παιδιά με τις οικογένειές τους, για χρήστες ψυχικής υγείας, για όλους τους πολίτες. Σκοπό έχει, να εκπαιδεύσει το κοινό στο ότι οι ψυχικά πάσχοντες δεν έχουν «2 κεφάλια και 4 πόδια», είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε στη θέση τους (και δυνητικά είμαστε) και ο καθένας που αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, μπορεί να βρει υποστήριξη αρκεί να το ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η εξάλειψη του στίγματος, είναι υποχρέωση όλων μας και δια τούτο η εκδήλωση είναι ένα απέραντο παιχνίδι, με τη συμμετοχή όλων μας. Μέσα από παιχνίδι, γινόμαστε όλοι παιδιά και είμαστε ισότιμοι, διατηρώντας τη διαφορετικότητά μας. Ελάτε να μας γνωρίσετε σε ένα χαρούμενο πλαίσιο. Ελάτε να παίξουμε» καταλήγει η κυρία Φραγκοπούλου.

imeres_pexnidiu

Πολυδύναμο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών

Το Πολυδύναμο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών το οποίο αναμένεται σύντομα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και να είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα πενταώροφο ολοκαίνουργιο και χρωματιστό κτήριο στην οδό Πειραιώς 114.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κέντρο ανοιχτό στην κοινότητα τονίζει ο κ. Τσόπελας. Να μπορούν να έρθουν να ζητήσουν βοήθεια όλοι οι πολίτες χωρίς να ντρέπονται ή να φοβούνται είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά η λιγότερο σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Επίσης θα επιδιώξουμε τη διασύνδεση του Κέντρου με επιχειρήσεις, οργανισμούς ιδιωτικούς και δημόσιους έτσι ώστε να υπάρξει μια αλληλοϋποστήριξη».

imeres_pexnidiu

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/09/ΗΜΕΡΕΣ-ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ-προγραμμα-διορθωμένο.pdf”]

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα