back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΝΟΗΜΑτίζοντας στο Πεδίον του Άρεως

Διαβάστε επίσης

«DEAFestival 2018» με σύνθημα «Πιάσε το ΝΟΗΜΑ».

Μια μεγάλη γιορτή όπου κωφοί-βαρήκοοι και ακούοντες θα επικοινωνήσουν, θα μοιραστούν εμπειρίες, όνειρα και σχέδια για έναν καλύτερο κόσμο, προσβάσιμο και ισότιμο για όλους.

Εως τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίον του Άρεως, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στον κινηματογράφο «ΤΡΙΑΝΟΝ»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, οργανώνει το Φεστιβάλ Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων «DEAFestival 2018». H είσοδος είναι δωρεάν.

deafestival-2018

«Στόχος μας είναι η διάδοση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας ως προς την προσβασιμότητα των κωφών βαρήκοων ατόμων» επισημαίνει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Κωνσταντίνος Σίμψης. «Στο «DEAFestival 2018» θα υπάρχουν ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θεατρικά δρώμενα, συμμετέχουν σχολές νοηματικής. Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε την κοινότητα των κωφών-βαρήκοων, την ελληνική νοηματική γλώσσα και το έργο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος».

DEAFestival 2018
«Το αποτέλεσμα αυτών των εκδηλώσεων», συνεχίζει ο κ. Σίμψης, «είναι η βελτίωση στην αντιμετώπιση από την κοινωνία των κωφών- βαρήκοων, και η διάδοση της νοηματικής. Δεν είμαστε διαφορετικοί. τονίζει, απλώς λείπει η ακοή». Το 2019 θα διοργανώσουμε το φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα ».

DEAFestival 2018

Κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο διοργανώνεται η Διεθνής Εβδομάδα Κωφών, η οποία φέτος έχει σύνθημα «Με τη Νοηματική Γλώσσα, όλοι συμμετέχουμε».

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος γιορτάζει από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου τα 50 χρόνια από την ιδρυσή της.

Το πρόγραμμα

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/09/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-DEAFestival-2018.pdf”]

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα