back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μέι: «Δεν πρόκειται να ανατρέψω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε θα διαλύσω τη χώρα μου»

Διαβάστε επίσης

Εμφανώς ενοχλημένη από την αντιμετώπισή της από τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ φάνηκε η Τερίζα Μέι, σε ανακοίνωσή της από την Downing Street, αναφορικά με το Brexit, επισημαίνοντας ότι η χώρα της έχει φερθεί στην ΕΕ με σεβασμό και περιμένει αυτός ο σεβασμός να είναι αμφίδρομος.

Τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές διαφωνίες σε βασικά θέματα, σπεύδοντας ωστόσο να καθησυχάσει τους υπηκόους κρατών της ΕΕ που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία δεν πρόκειται να χάσουν τα δικαιώματά τους.

Η Bρετανίδα πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά την ύπαρξη σκληρού συνόρου ανάμεσα στη Β. Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας ακόμη και στην περίπτωση ενός “σκληρού Brexit”, επισημαίνοντας ότι η Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ην. Βασιλείου.

Εμφανώς εκνευρισμένη και με τόνο αποφασιστικό τόνισε απευθυνόμενη προς την ΕΕ (που ουσιαστικά απέρριψε την συμφωνία του Τσέκερς)”Δεν πρόκειται να ανατρέψω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε θα διαλύσω τη χώρα μου”, κλείνοντας την ανακοίνωσή της με αναφορά στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με την προειδοποίηση: “Είμαστε έτοιμοι”.

Η Τερίζα Μέι επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και ότι περιμένει από την ΕΕ εναλλακτικές προτάσεις. “Είναι απαράδεκτο απλώς να απορρίπτεις τις προτάσεις της άλλης πλευράς χωρίς λεπτομερείς εξηγήσεις και αντιπροτάσεις”, δήλωσε.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα