back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλήρη κατάργηση των capital controls από την 1η Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη άρση των Capital Control, πιθανότατα από την 1η Οκτωβρίου, προχωρά τις επόμενες μέρες το υπουργείο οικονομικών καταργώντας πλήρως του περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες που σήμερα δίνουν ως 5000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που έρχονται θα αφορούν την πλήρη άρση του περιορισμού στις αναλήψεις μετρητών ανά λογαριασμό από τα τραπεζικά καταστήματα έναντι του ορίου των 5000 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα και τη δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

Την νέα χαλάρωση είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για ολοκλήρωση του 2ου πυλώνα του σχεδίου για άρση των Capital Control ( δηλαδή την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και το άνοιγμα λογαριασμών) με στόχο μέχρι και το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί και το τρίτο στάδιο του σχετικού «οδικού χάρτη» που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό οπότε να έχουν αρθεί πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2015.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα