back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του ρεύματος λόγω ρύπω

Διαβάστε επίσης

Με αυξήσεις «φωτιά» στους λογαριασμούς τους θα βρεθούν αντιμέτωποι οι καταναλωτές της ΔΕΗ και των άλλων παροχών, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των ρύπων.

Ήδη η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων χιλιάδων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να γίνει το ίδιο και στα οικιακά τιμολόγια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών μάλιστα ανέρχονται ήδη στα 2,7 δισ. , ενώ η «μαύρη τρύπα» της αύξησης του κόστους των ρύπων έχει αγγίξει τα 50 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Η αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος φέρνει αυξήσεις και στα τιμολόγια των καταναλωτών. Ήδη για τους καταναλωτές μέσης τάσης, βιομηχανίες και αλυσίδες καταστημάτων η χρέωση των δικαιωμάτων άνθρακα έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί από τη ΔΕΗ, από τα 2,5 ευρώ τη μεγαβατώρα σε σχεδόν 12 ευρώ.

Θέμα χρόνου θεωρείται και η αύξηση και στα τιμολόγια των νοικοκυριών. Μια αύξηση που προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ποια θα είναι και πότε θα έρθει γιατί στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το πολιτικό κόστος, το οποίο η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να επωμιστεί.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα