back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περιοδεία Μάας στη ΝΑ Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Στα Σκόπια βρίσκεται σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η επίσκεψη του Μάας λαμβάνει χώρα δώδεκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το ζήτημα του ονόματος. Εάν οι πολίτες της πΓΔΜ στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η χώρα είναι υποψήφια προς ένταξη από το 2005.

Η επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών γίνεται στο πλαίσιο περιοδείας του. Αύριο θα μεταβεί στα Τίρανα όπου θα έχει συνομιλίες με τον αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα και τον ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι. Ψηλά στην ατζέντα θα βρεθούν οι ενταξιακές προοπτικές της χώρας, η οποία είναι υποψήφια προς ένταξη από το 2014.

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο Χάικο Μάας. Στην Αθήνα θα συναντήσει τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης στις 20 Αυγούστου. Στην ατζέντα βέβαια θα βρεθούν και η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αλλά και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η περιοδεία του γερμανού υπουργού Εξωτερικών ξεκίνησε χθες από το Βουκουρέστι, όπου ο Μάας συζήτησε με την ηγεσία της χώρας μεταξύ άλλων οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα