back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα δύο σενάρια για την περικοπή των συντάξεων – Τι λέει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα σενάρια για την περικοπή των συντάξεων, είτε την περικοπή στις μεσαίες και υψηλές συντάξεις άνω των 1.000 ευρω, είτε τη μείωση 8 με 9 % σε όλες, φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εργασίας επιμένουν στην απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στον Αθήνα 9.84 ότι το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο και η κυβέρνηση δεν εξετάζει κανένα εναλλακτικό σενάριο πέραν της κατάργησής του.

«Είμαστε κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “24/7”.

Την ίδια ώρα, το στοίχημα που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μη περικοπή των συντάξεων, είναι η πορεία των εσόδων.
Προσεχώς ενεργοποιείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύστημα αυτόματων κατασχέσεων. Ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου που είναι ανοιχτός σε κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων υπερβαίνει τα 1,7 εκατομμύρια, και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα επιτρέπει την παρακολούθηση της οφειλής μέχρι και την αποπληρωμή της.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, το οποίο θα εξετάσει την επέκταση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχείων. Ήδη έχουν επεκταθεί άλλες έξι συμβάσεις που αφορούν περισσότερους από 90 χιλιάδες εργαζόμενους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα