back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Χαμηλούς τόνους στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων κρατά ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Αυτή η συζήτηση είναι σε εξέλιξη.. Η κυβέρνηση ενεργεί περισσότερο στο πλαίσιο της πειθούς και λιγότερο στην επιβολή» σημειώνει χαρακτηριστικά στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. Στην ίδια συνέντευξη ο κ Τσακαλώτος προαναγγέλλει μεσοσταθμική μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τον επόμενο χρόνο, αλλά και περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.
«Τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων. Όπως είπε, το κλειδί της εξόδου από τα μνημόνια είναι η υλοποίηση της συμφωνίας του eurogroup του περασμένου Ιουνίου, που περιλαμβάνει ένα πλέγμα αμοιβαίων δεσμεύσεων.

Για τις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να παρουσιάσει τους έξι βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, . Νωρίτερα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τα περίπτερα στο χώρο της ΔΕΘ, ενώ συναντήθηκε με την διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Διεθνούς Έκθεσης.

«Είναι ώρα για πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής» αναφέρει μεταξύ άλλων η επικεφαλής του κινήματος αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Με άρθρο της στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ σημειώνει ότι η ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν πρέπει να ανοίξει το δρόμο στη ΝΔ, αλλά στο ξέφωτο και στο δρόμο που μόνο το Κίνημα αλλαγής μπορεί να χαράξει..

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας νεαρή αλλοδαπή γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, την περασμένη Τετάρτη, στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα πιθανότατα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις βιάστηκε στη συνέχεια από άγνωστους δράστες.

Το διαστημικό Φεστιβάλ «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη», άνοιξε σήμερα και για ένα διήμερο τις πύλες του, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με θέματα όπως ο αθλητισμός, η τεχνολογία, η επιστήμη, η αστρονομία, το περιβάλλον, οι τέχνες και η μαγειρική και να συμμετέχουν σε παιχνίδια μυστηρίου και… κυνήγι θησαυρού. Εισιτήρια στο ταμείο από 10 ευρώ.

Στη Διεθνή επικαιρότητα
Στις Φιλιππίνες, ο σφοδρότερος υπερτυφώνας της φετινής χρονιάς, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους καθώς και σε έναν στην Ταϊβάν, όπου μια γυναίκα παρασύρθηκε από την τρικυμιώδη θάλασσα. Να σημειωθεί ότι χιλιάδες άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις βόρειες παραλιακές περιοχές της χώρας λόγω των κινδύνων για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο Γερμανός υπουργός των Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε σήμερα ότι παραμένει αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τους μετανάστες με την Ιταλία, παρά την απωθητική στάση του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι.
Ο Σαλβίνι αρνήθηκε χθες ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου να δεχθεί πίσω μετανάστες, οι οποίοι έχουν ήδη αιτηθεί χορήγησης ασύλου στην Ιταλία. Ο ίδιος, δήλωσε ότι θέλει περισσότερες παραχωρήσεις από το Βερολίνο.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
Στους σημερινούς αγώνες της 3ης αγωνιστικής της σούπερ λιγκ
στις 6.15 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
στις 7.00 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
και στις 8.30 ΑΕΚ – Πανιώνιος.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα