back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα οικονομικά των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Διαβάστε επίσης

Εξήντα στελέχη της Εθνικής τράπεζας και της πρώην Αγροτικής καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της εποχής, οι οποίοι καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης, είναι ο απολογισμός της ποινικής διερεύνησης από
τους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση των δανείων των πολιτικών κομμάτων εως το 2012.

Η αρχική έρευνα, όπως είναι γνωστό για την υπόθεση αυτή,  που έχει σαφείς πολιτικές διαστάσεις, μετά την ψήφιση νόμου που ερμηνεύτηκε ότι απαλλάσσει κάθε εμπλεκόμενο, τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, μετά την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και την άποψη που διατύπωσε ότι οι όποιες ποινικές ευθύνες προκύψουν πρέπει να αποδοθούν, η δικογραφία βγήκε από το αρχείο και η προκαταρκτική εξέταση άρχισε πάλι από την αρχή.

Το σχετικό πόρισμα είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία το διαβίβασε αρμοδίως στους οικονομικούς εισαγγελείς με την παραγγελία,  αν κριθεί αναγκαίο, να ανασυρθεί και η παλαιότερη δικογραφία από το αρχείο.

Η ολοκλήρωση της έρευνας οδηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες , στην κλήτευση σε ανωμοτί κατάθεση 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής (13 από την πρώτη και 37 από τη δεύτερη) καθώς οι κλήσεις παραδόθηκαν ήδη.

Επίσης θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΚΚΕ) που ήταν υπεύθυνοι για οικονομικά των κομμάτων αυτών τη συγκεκριμένη περίοδο. Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα