back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλειστά χαρτιά από τους δανειστές για συντάξεις και εργασιακά – Αντιδράσεις από τα συνδικάτα

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση τους να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους τόσο για το θέμα των συντάξεων όσο και για το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός μέχρι την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, κατέστησαν σαφή -σύμφωνα με πληροφορίες- οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν το βράδυ της Τρίτης με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην συνάντηση που είχαν με τις εργοδοτικές οργανώσεις και την ΓΣΕΕ, απέφυγαν επιμελώς να δώσουν ακόμη και στίγμα προθέσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατηγόρησε τους δανειστές πως είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του «πιο αποτυχημένου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην ιστορία της οικονομικής επιστήμης» και ζήτησε την πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των εργασικακών δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των εμπόρων (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, από την πλευρά του, τάχθηκε υπέρ της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού με παράλληλη κατάργηση του υπο- κατώτατου που ισχύει για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών , ενώ επισήμανε την επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης των φορολογικών και των ασφαλιστικών βαρών για τους επαγγελματίες.

Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων συνεχίζονται με το ΠΑΜΕ να καλεί σε συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα