back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Nίκος Δένδιας: “Τακτικιστής ο κ Τσίπρας”

Διαβάστε επίσης

Τακτικιστή χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. “Ο κ Τσίπρας αναζητά παράθυρο ευκαιρίας” είπε μιλώντας στον Άρη Τόλιο και στον Αθήνα 9.84. Οπως επεσήμανε “ο Πρωθυπουργός έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις ευρωεκλογές του Μαίου, για να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ, γνωρίζοντας πως θα χάσει. Ακόμη, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ είναι ένα πρόγραμμα Θεσ/νίκης νούμερο 2 με τον κ Τσίπρα να υπόσχεται -ως συνήθως- πράγματα που δεν υπάρχει λόγος να εκπληρώσει ο ίδιος.”

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

Νίκος Δένδιας: ”Ο κ Τσίπρας έχει μια διάθεση παραμυθίας και φαίνεται ότι η Θεσσαλονίκη του το διεγείρει εντονότερα.

Εχουμε ένα δεύτερο πρόγραμμα Θεσ/νίκης, με τον κ Τσίπρα να υπόσχεται -ως συνήθως- πράγματα που δεν υπάρχει λόγος να εκπληρώσει ο ίδιος. Αλλη κυβέρνηση θα βρίσκεται στα πράγματα,στο χρόνο εκπλήρωσης των υποσχέσεών του.Στη ΝΔ, παρότι απαντήσαμε, δεν τον παίρνουμε πολύ στα σοβαρά.”

Αρης Τόλιος: Διαφωνεί όμως η ΝΔ στον κορμό αυτών των εξαγγελιών που αφορούν για το 2021, 2022 κλπ;

Νίκος Δένδιας: “Η ΝΔ δεν μπαίνει στη λογική να διαφωνεί με αποσπασματικές εξαγγελίες. Η ΝΔ πιστεύει, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, ότι είναι θέμα απλής λογικής και όχι κομματικό. Η κυβέρνηση, με την έξοδο από την κρίση, όφειλε να κάνει έναν σοβαρό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της οικονομίας, κάτι που δεν έπραξε. Υπέβαλε στους θεσμούς ένα σχέδιο αριστερής φρασεολογίας, μια γενικόλογη, μη εφαρμόσιμη, έκθεση ιδεών. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια διαδικασία υπόσχεσης παροχών-απλώς για τη δημιουργία κλίματος- και να τις φορτώσει στις πλάτες της επόμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης της ΝΔ.”

*ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αρης Τόλιος: Πάντως και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που αναπτύσσεται σταδιακά, στηρίζεται και αυτό, σε επίπεδο προσδοκιών. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πχ για να γίνει με τα δεδομένα της ΝΔ και περικοπές συντάξεων και σοβαρή μείωση εισφορών στο 15%, προυποθέτει να κυνηγάμε επί χρόνια υπερ-πλεονάσματα και ανάπτυξη στο 3%

Νίκος Δένδιας: ”Η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και δεν μπορεί παρά να εξαγγείλει αυτά που θα κάνει ως κυβέρνηση. Δεν είναι το ίδιο με μια κυβέρνηση 3,5 ετών που τάζει πράγματα μέχρι και το 2025,το 2030 ή και το 2040, ενώ ξέρουμε ότι έχει δεσμεύσει το σύνολο της ελληνικής ακίνητης περιουσίας για έναν αιώνα.

Το γεγονός ότι είμαστε πιο μετρημένοι από την κυβέρνηση, κάτι δείχνει για εμάς και τη σοβαρότητά μας. Λάθη είναι βέβαιο πως θα έχουμε κάνει,αλλά σε σχέση με αυτή την κυβέρνηση…είμαστε χίλιες φορές καλύτεροι.”

Αρης Τόλιος: Πάντως η ΝΔ ενώ διαφωνεί και ορθώς με τα υπέρογκα πλεονάσματα, από την άλλη υπόσχεται πράγματα που πχ στο συνταξιοδοτικό, απαιτούν τεράστια ποσά και δεν ξέρω πως μπορούν να καλυφθούν

Νίκος Δένδιας: “Τα πλεονάσματα όπως έχουν συμφωνηθεί είναι μη εφαρμόσιμα. Η ΝΔ έχει την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα. Επίσης ότι θα πείσει τους εταίρους μας και τις αγορές ότι είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση και μπορούμε να κρατήσουμε την οικονομία σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης χωρίς τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων από υπερφορολόγηση.”

*Σε ερώτηση εάν θα δημιουργήσει έλλειμμα εμπιστοσύνης ως προς τη ΝΔ, τυχόν έγκριση από πλευράς θεσμών της μη περικοπής των συντάξεων, ο κ Δένδιας είπε:

Θα χαρώ πάρα πολύ εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις. Αν και η συνολική δαπάνη είναι υψηλή, πρέπει να υπάρχει ένας κοινωνικός δείκτης απορρόφησης της κρίσης. Οι συντάξεις της τρίτης ηλικίας και ο τρόπος που οι άνθρωποι αυτοί διέθεσαν το υστέρημά τους στις νεώτερες γενιές, λειτούργησε με έναν κοινωνικά σωτήριο τρόπο.

*Ο κ Δένδιας χαρακτήρισε “φαιδρό” το ενδεχόμενο να αποφασίσουν οι θεσμοί αναστολή του μέτρου για 2 με 3 μήνες. Οπως επεσήμανε χαρακτηριστικά:

Εάν έχουν στοιχειώδη σοβαρότητα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αναστείλουν το μέτρο και να περιμένουν να δουν εάν η ελληνική οικονομία θα έχει τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς,επί των ημερών μας, προκειμένου να αντέξει μακροπρόθεσμα το βάρος της καταβολής αυτού του επιπέδου των συντάξεων. Να μας επιτρέψουν να τους αποδείξουμε εάν μπορούμε να τα καταφέρουμε και όχι να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό από την πρώτη ημέρα αναχώρησης του κ Τσίπρα από την εξουσία. Γιατί αυτό θα σημαίνει πράγματα που δεν θέλω καν να διατυπώσω.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ του ΓΓ του ΝΑΤΟ ΣΤΟΛΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Νίκος Δένδιας: ”Παρατηρώντας τον εσωτερικό διάλογο στα Σκόπια και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας δεν ακούω τη σύνθετη ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Επαθαν όλοι αφωνία; Ξέχασαν τι υπέγραψαν; Δεν βλέπω και την ελληνική κυβέρνηση να τους το υπενθυμίζει. Σαν να είχαμε συμφωνήσει ότι θα αποκαλείται Μακεδονία και με ενοχλεί πάρα πολύ”

Αρης Τόλιος : Αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί απέναντι στο θέμα κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών όντας πλειοψηφία η ίδια, την ώρα που οι Δυτικοί προειδοποιούν ότι εάν το δημοψήφισμα επικυρωθεί στα Σκόπια,θα είναι δεσμευτικό για την Ελλάδα.

Νίκος Δένδιας: “Οπως είπε ο Μητσοτάκης, εάν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία δεν θα πάει να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Αν όμως του το φέρουν να το ψηφίσει δεν θα το κάνει.”

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο κ Τσίπρας είναι τακτικιστής. Κάθε φορά μετρά τις προοπτικές του με στόχο να εμποδίσει τη δική μας αυτοδυναμία. Δεν είναι αφελής να πιστεύει ότι μπορεί να μας κερδίσει. Ο κ Τσίπρας είναι έτοιμος όταν θεωρήσει ότι θα του ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας.

Εχει απώτατη καταληκτική ημερομηνία, ανεξαρτήτως του τι λέει για τον Μάιο. Δεν μπορεί να πάει να συντριβεί στις ευρωεκλογές, μετά θα διαλύσει τελείως, δεν θα αντέχει. Μέχρι τον Μάιο όμως, ψάχνει για παράθυρο ευκαιρίας.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα